Tisdag 21 Sep
Stockholm

Kvinna död efter att ha blivit påkörd – av man som spelade Pokémon Go

En 72-åriga kvinna dog efter att ha blivit påkörd av en man som spelade Pokémon Go samtidigt som han körde bil.
1 av 3
En 72-åriga kvinna dog efter att ha blivit påkörd av en man som spelade Pokémon Go samtidigt som han körde bil. Foto: Kin Cheung
Mannen ska ha varit 39 år och ha gripits av polisen.
2 av 3
Mannen ska ha varit 39 år och ha gripits av polisen. Foto: Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved. This material may not be published, broadcast, rewritten or redistribu / Richard Vogel
En annan kvinna i 60-årsåldern ska ha skadats allvarligt.
3 av 3
En annan kvinna i 60-årsåldern ska ha skadats allvarligt. Foto: TT

En av kvinnorna dog och den andra skadades allvarligt efter att ha blivit påkörda.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var under tisdagen som två kvinnor blev påkörda av en man som spelade Pokémon Go medan han körde bil i Tokushima i Japan. En av kvinnorna var 72 år gammal och avled av sina skador. Den andra kvinnan var 60 år och ska ha skadats allvarligt.

Enligt polisen ska den 39-årige mannen ha gripits. Olyckan ska ha varit den första i Japan som orsakats av Pokémon Go-spelet enligt medier i landet.

Regeringen utfärdade en varning inför releasen den 22 juli. Myndigheter gick bland annat ut med illustrationer på Twitter om vad som vad som skulle kunna hända, skriver Japan Times.

När man öppnar upp appen kommer det dessutom en varning om att man inte ska spela Pokémon Go samtidigt som man kör bil.

Nyheter24 har tidigare skrivit om en video som visar hur en kille krockar med en polisbil och sedan direkt erkänner att han spelat Pokemon.

Kommentera
Kopiera länk
Dela