Reshma fick syra kastad i ansiktet men hon lät inte det ta ifrån henne varken hennes mod, röst eller skönhet.
Reshma fick syra kastad i ansiktet men hon lät inte det ta ifrån henne varken hennes mod, röst eller skönhet. - Foto: Faksmil Youtube

Hon fick syra kastad i ansiktet – nu är hon modell under berömda modeveckan

Reshma kommer lysa mer än strålkastarna på hela New York Fashion Week.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Reshma Bano, 19, från Mumbai i Indien är en minst sagt modig kvinna. Hon utsattes för något av de värsta en människa kan utstå av sin egen svåger, skriver New York Daily News.

När hon en dag var på väg till ett prov i skolan blev hon jagad, nedtryckt mot marken, slagen och till sist hällde svågern och hans vänner syra i hennes ansikte.

Attacken som skedde 2014 skadade hennes ansikte för resten av livet och gjorde att hon förlorade ett öga. Men attacken har inte tagit ifrån Reshma varesig hennes mod eller hennes skönhet.

En video från en organisation för kvinnor som drabbats av syra-attacker visar det rörande ögonblicket då 19-åringen får reda på att hon kommer få gå modell åt FTL Moda under New York Fashion Week.


Sedan attacken har Reshma kampanjat och pratat öppet om att syra borde sluta säljas till personer i Indien. Hon har också hjälpt andra som varit med om samma sak genom att göra sminkturtorials på Youtube under hashtagen #EndAcidSale.


I slutet av videon "How to get perfect red lips" avslutar hon med ett svidande budskap.

– Du hittar lätt röda läppstift på marknaden – precis som koncentrerad syra. Det är anledningen till varför tjejer varje dag blir offer för syra-attacker, säger hon.

Reshma kommer synas på catwalken den 8 september och då kommer hon glänsa mer än alla strålkastare, det är vi helt säkra på.


Nyheter24 har tidigare skrivit om Marimar som föddes med en tumör i ansiktet och nu lär människor hur de kan bli bättre på att älska sig själva som de är.

/
/
/
Vill du vara modell?
Tack för din röst!