Bilderna på Alan Kurdi ledde till ett uppvaknande.
1 av 3
Bilderna på Alan Kurdi ledde till ett uppvaknande. - Foto: TT.
Den andra september förra året hittades treåriga Alan Kurdi.
2 av 3
Den andra september förra året hittades treåriga Alan Kurdi. - Foto: TT
Här bärs pojken bort.
3 av 3
Här bärs pojken bort. - Foto: TT

För ett år sedan togs bilden vi aldrig får glömma på 3-åriga Alan

I dag är det ett år sedan treåriga Alan Kurdi hittades död vid stranden.


Den andra september 2015 blev hela världen berörd av bilden på 3-årige Alan Kurdi som hittades död vid stranden. Alan var på flykt tillsammans med sin familj från Syrien. Ute på medelhavet sjönk båten och pappan var den enda i familjen som överlevde.

En bild när Alan låg vid stranden och en bild när hans kropp bärs bort av en polis ledde till ett uppvaknande för Europa.

– Jag sökte efter något livstecken, hoppades att han fortfarande skulle vara vid liv. Jag var så ledsen, i första hand är jag en pappa. Jag har själv en sexårig son, har polisen berättat för Guardian.

Men Alans Pappa Abdullah Kurdi menar att bilden inte gjorde någon tillräcklig skillnad.

– Efter att min familj dog sa politikerna ”Aldrig igen!”. Alla hävdade att de ville göra något för att den bilden berörde dem så mycket. Men vad händer i dag? Folk dör fortfarande och ingen gör någonting åt det, säger han till tyska tidningen Bild.

– De här sakerna måste visas för att göra det tydligt för folk vad som pågår. Men i slutändan förändrade bilden inte mycket. Skräcken i Syrien måste få ett slut, säger Abdullah Kurdi.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!