Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Två killar frias för våldtäkt av minderårig: "Hon sa nej på ett flörtigt sätt"

- 09/09/2016, 21:04 -
Två killar frias för våldtäkt på en minderårig tjej i Oslo.

Två killar frias för våldtäkt på en minderårig tjej i Oslo.

TT

Killarna trodde att hon var med på det eftersom hon sa nej på ett flörtigt sätt.

I den första domen från tingsrätten dömdes de två männen, 16 och 17 år gamla för våldtäkten på den 15-årige tjejen på ett hotel i Oslo.

16 åringen blev även i samma rättegång dömd för en våldtäkt på en 17-årig tjej i en kiosk, medan den äldre kompisen dömdes för att ha rånat den.

Efter överklagan friades dock männen från våldtäkten på den minderåriga tjejen trots att de erkänt att hon sagt nej flera gånger om att ha sex. Orsaken till den friade domen är enligt NRK att killarna trodde att hon gick med på det frivilligt eftersom hon sagt nej på ett flörtigt sätt.

– Det är fastslaget att hon gjorde det. Jag menar att domen är riktig på den punkten, säger den äldre killens advokat Kjell T Dahl till NRK.

Omtalat som också skrivit om händelsen hänvisar till rättens motivering till den friade domen.

"NN har förklarat att det sexuella umgänget tillkom efter att hon blivit utsatt för hot och våld och till slut inte orkade stå emot pojkarnas önskan om att ha sex med henne. Pojkarna har erkänt att NN – före det sexuella umgänget ägde rum – flera gånger sa nej till deras önskemål om sex. De har dock hävdat att NN sa nej på ett flörtigt sätt och alltså önskade att ha sex med dem."

Killarna döms fortfarande till sexuellt umgänge med barn under 16 år. Flickan får 96 000 kronor i skadestånd, skriver Omtalat.

För några dagar sedan ska en 11 månader gammal bebis blev våldtagen i Indien.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.