Torsdag 9 Dec
Stockholm

Domaren till våldtäktsoffret: "Varför kunde du inte hålla ihop benen?"

Domaren Robin Camp frågade en kvinna varför hon inte höll ihop sina ben.
1 av 2
Domaren Robin Camp frågade en kvinna varför hon inte höll ihop sina ben. Foto: TT/Andrew Balfour
Robin Camp.
2 av 2
Robin Camp. Foto: Andrew Balfour

Han ska också ha sagt att unga kvinnor vill ha sex speciellt när de är fulla.

Kommentera (247)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Under en våldtäktsrättegång frågade domaren Robin Camp en 19-årig kvinna varför hon inte "kunde hålla ihop sina ben", enligt Canadian Judicial Council. Kvinnan ska ha blivit våldtagen inne på en toalett på en hemmafest.

Hon berättade för CBC News att domarens uttalande under rättegången fick henne att känna sig som en "slampa". Nu utreds Camp av en domare för sitt beteende i rättssalen 2014.

– Varför sjönk du inte bara ner i handfatet så att han inte kunde penetrera dig? ska Camp ha sagt till kvinnan.

Han ska också ha sagt att unga kvinnor vill ha sex, speciellt om de har druckit alkohol. Samt att sex och smärta ibland går hand i hand och att det inte behöver vara en dålig sak. Domaren dömde inte heller mannen som var åtalad för att ha våldtagit kvinnan. Men Camps beslut upphävdes och mannen kommer att ställas inför rätta igen i november.

Camp fick klagomål riktade mot sig förra året av bland annat professorer i juridik och en kommitté ska få besluta huruvida han ska få fortsätta vara domare eller inte. Camp har bett om ursäkt och är väldigt ledsen för sitt beteende, skriver Metro UK.

Det är inte första gången en kvinna behandlas orättvist under en våldtäktsrättegång. Här kan du läsa om mannen som frikändes för att påstod att han sov när han våldtog en kvinna.

Vill du ha fler nyheter från Nyheter24? Ladda ner vår app!

Kommentera (247)
Kopiera länk
Dela