Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Jennifer trodde att hon var bakis – ett dygn senare var hon död

- 19/09/2016, 11:15 -

Den fruktansvärda händelsen skakar nu hennes familj.

Jennifer, 21, hade ingen aning om att hennes illamående i själva verket var en dödlig sjukdom. Nu har hon lämnat efter sig en sörjande familj och hjärtkrossade vänner.

Det var när Jennifer hade varit ute och festat med sina kompisar som hon dagen efter kände sig lite illamående och hade huvudvärk. Men eftersom hon trodde att hon bara var lite trött och bakfull ignorerade hon symptomen och tänkte att det snart skulle gå över.

Men bara ett dygn senare hamnade Jennifer i en koma hon aldrig skulle vakna upp ur. Strax efter att hon hamnat i koma avled hon av bakteriell hjärnhinneinflammation. Nu vill hennes mamma varna om farorna.

– Det kom som en blixt från klar himmel. Det är det värsta som kan hända när man bara har ett barn. Jag kommer aldrig bli mormor, jag kommer aldrig se henne gifta sig. Vi fick aldrig se hennes framtid, säger mamma Edwina till The Mirror.

Det var i april i våras som Jennifer dog. Och för hennes föräldrar har det så klart varit en fruktansvärd tid.

– Jag vill att människor ska veta hur fort det kan gå. Ena minuten mådde hon bra, strax efter var hon död, säger Edwina till The Mirror.

Hjärnhinneinflammation är ganska ovanligt och i regel ofarligt. Men om man drabbats av bakteriell inflammation måste man snabbt uppsöka läkarvård. Varningstecken kan vara ljuskänslighet, illamående, feber och huvudvärk. Läs mer om sjukdomen på 1177 Vårdguiden.

Nyligen tog världshälsoorganisationen WHO fram en lista över de tio mest dödliga sjukdomarna i världen. Läs mer om dem här.

Att förlora ett barn är varje förälders värsta mardröm. Läs här om 18-åriga Freja, som dog i hudcancer, och hennes mammas tunga sorg.
Är du orolig över att få hjärnhinneinflammation?