Broc är världens längsta tonåring – läkarna trodde inte att han skulle överleva

Broc fortsätter att växa och hans mamma tror inte att han kommer att sluta göra det.


Broc Brown är 19 år och kommer från Michigan, USA. Han är en av världens längsta personer och fortsätter att växa. I dag är han över 2,30 meter lång. Snart kanske han till och med kommer att växa om världens längsta man, Sultan Kosen som är ungefär 2,50 meter.

Hans familj förstod redan när han var liten och väldigt lång för sin ålder att något inte var som det skulle. När han var fem år gammal blev han diagnoserad med den genetiska sjukdomen Sotos syndrom. Brocs diagnos har både påverkat hans eget liv men också hans familj, skriver Metro.

– Han var drygt 1,50 meter när han gick på förskolan, säger hans mamma Darci.

– När du har en femårig pojke som kommer springande mot dig när han gjort illa sig så plockar du upp honom. Jag bar runt på honom när han var lika stor som halva mig så jag har ryggproblem i dag, säger Darci.

Familjen har spenderat mycket pengar på att anpassa sitt hem för deras storväxta son. Han behövde bland annat en stor säng och fåtölj. Varumärket Nike har även designat ett par speciella skor åt honom eftersom han inte kunde ha deras största storlek.

– Det är en genetisk sjukdom och inget kan stoppa honom från att växa, jag vet inte om han någonsin kommer att sluta växa, säger Darci.

När han var fem år gammal fick han och hans mamma höra att han inte skulle överleva tonåren. Men nu är läkarna säkra på att han kommer att kunna leva länge trots diagnosen.

– Det var det bästa jag skulle kunna få höra, jag är så glad över att jag kommer få leva ett långt liv, säger Broc.

Han föddes med en njure och kan därför inte äta några värktabletter. Han har även inlärningssvårigheter, problem med ryggen, adhd, och ett ansträngt hjärta.

– Det känns ungefär som att någon slagit med ett tennisracket igenom min rygg. Jag önskar att läkarna kunde göra något åt min smärta, säger Broc.

Hans mamma berättar att han också är medveten om att hans liv kommer att innehålla en del svårigheter, skriver Metro.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ökad ilska och oro i M efter opinionsmätning

Kvinna hittad död – man anhållen

En man har anhållits efter att en kvinna hittats död i sitt hem i Kungsbacka, rapporterar Kungsbacka-Posten.

Åklagaren: Tonåringarna var på plats vid mordet

Två tonårspojkar har häktats för grovt skyddande av brottsling efter mordet på en 39-årig man i Skärholmen i förra veckan. Enligt åklagare Ove Jäverfelt befann de sig på platsen när skjutningen inträffade. Vi har uppgifter som tyder på det, säger han.

Polisen i Flen rapporterar om trafikolycka

"Trafikolycka söder om Flen", skriver polisen på sin hemsida.

Så lever Ludmila Engquist i dag – 23 år efter dopingskandalen

Den tidigare friidrottaren Ludmila Engquist vann både VM-guld och OS-guld innan hon erkände att hon dopat sig. Nyheter24 har tagit reda på vad svenskarna googlar mest om den före detta stjärnan.

Flodhäst dök upp i villakvarter: "Blev livrädd"

Invånare i Kapstadenförorten Grassy Park fick en rejäl överraskning i helgen. Nedför gatan strosade en flodhäst.