Det var i förra veckan som den ovanliga men också väldigt olyckliga händelsen skedde. Bilderna är från andra tillfällen.
1 av 3
Det var i förra veckan som den ovanliga men också väldigt olyckliga händelsen skedde. Bilderna är från andra tillfällen. - Foto: TT Nyhetsbyrån
En mamma gav sina bilnycklar till sin sjuåriga syster för att hon skulle gå ut och starta bilen. Bilden är från ett annat tillfälle.
2 av 3
En mamma gav sina bilnycklar till sin sjuåriga syster för att hon skulle gå ut och starta bilen. Bilden är från ett annat tillfälle. - Foto: TT Nyhetsbyrån
Men även mammans tvååring hade smitit med ut. Bilden är från ett annat tillfälle.
3 av 3
Men även mammans tvååring hade smitit med ut. Bilden är från ett annat tillfälle. - Foto: TT Nyhetsbyrån

Sjuårig flicka fick bilnycklar av sin mamma – körde över sin lillasyster

Olycka skedde efter att flickornas mamma bett sjuåringen att gå ut och starta bilen. Polisen funderar nu på att väcka åtal mot mamman.


Det var i förra veckan som den ovanliga men också väldigt olyckliga händelsen skedde i Salem i New Hampshire, USA.

En mamma gav sina bilnycklar till sin sjuåriga syster för att hon skulle gå ut och starta bilen.

Men även mammans tvååring hade smitit med ut.

– Efter att hon startat bilen lyckades hon även att lägga in en växel. Bilen började att backa och körde över tvååringen som hade följt efter sjuåringen ut, säger Joel Dolan på polisen till WMUR.

När mamman, som var inne i lägenheten när bilolyckan skedde, hörde tvååringen skrika sprang både hon och en granne ut för att se vad som hänt. De hjälpte tvååringen upp och larmade efter hjälp.

Enligt polisen körde bilen över flickans ben. Hon fick några blåmärken och brutna ben, och skadades även i hakan och på huvuden. Skadorna var dock inte livshotande.

Polisen funderar nu på att väcka åtal mot mamman eftersom det inte var första gången mamman gett bilnycklarna till sitt barn, skriver WMUR.

Läs också om polisen som kalaldes till en bilkrasch med som fick en chock när de såg vem som körde, eller om den kvinnliga bilföraren som körde ihjäl en fotgängare – och började dansa runt liket.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du barn?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Kenyas militärchef omkom i helikopterkrasch

Kidnappad flicka befriad efter tio år

En ung kvinna har räddats från sina kidnappare i nordöstra Nigeria, tio år efter det att hon fördes bort.

Maldivernas fängslade expresident friad av HD

Högsta domstolen i Stilla havsnationen Maldiverna har beslutat att den dömde tidigare presidenten Abdulla Yameen omedelbart ska släppas, och upphäver därmed en tidigare fängelsedom på elva år för korruption.

Polisen i Östersund rapporterar om fylleri / lob

"Centrum, berusad kvinna omhändertagen", skriver polisen på sin hemsida.

Geely säljer Volvoaktier för 14,5 miljarder

Kinesiska Zhejiang Geely Holding säljer hela innehavet av B-aktier i lastbilstillverkaren AB Volvo, meddelar bolaget i ett pressmeddelande.

Kiruna: Polisen rapporterar om trafikkontroll

1 timme sedan
"E10, resultat efter trafikkontroll", skriver polisen på sin hemsida.