Charlene, 25, drabbades av hjärnhinneinflammation – nu vill hon varna andra

Charlene vill att människor ska vara uppmärksamma för eventuella symtom. Känsliga läsare varnas.


Charlene, 25, från Derbyshire i England drabbades av hjärnhinneinflammation. Något som förändrade hennes liv och nu vill hon varna andra.

Läkarna räddade livet på henne i sista sekund och nu uppmanar hon alla att vara uppmärksamma för eventuella symtom. Hon inleder ett inlägg på Facebook med "Det här är inte trevliga bilder", skriver norska TV2.

"Bilderna visar vad en hjärnhinneinflammation kan göra. Den fick alla mina organ att svikta. Jag dog, men så kom jag tillbaka", skriver Charlene.

Hon vill sprida kunskapen om inflammationen, som både kan orsakas av bakterier och av virus. Meningokocker är den värsta typen och det var den som Charlene drabbades av.

Hennes kropp började förgifta hennes bold och organen fallerade. Charlene, som fortfarande ligger på sjukhus, hoppas nu att läkarna kommer att kunna rädda hennes fötter, skriver norska TV2.

"För att rädda mig fick läkarna fokusera på min överkropp, så mina fötter är helt förstörda. Speciellt mina tår. Jag kanske förlorar båda mina fötter, men mina tår vet jag att de redan är borta", skriver hon i inlägget.


Enligt Vårdguiden är några vanliga symtom för hjärnhinneinflammation huvudvärk, illamående, feber, nackstelhet och känslighet för ljud och ljus. Virus är den vanligaste orsaken till inflammationen.

Om inflammationen är orsakad av bakterier så blir man ofta sjuk inom ett dygn. Då kan man också få syntom som krampanfall, medvetslöshet, yrsel och orkeslöshet på grund av lågt blodtryck och blödningar i huden som ser ut som röda utslag eller blåmärken.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Här tvingas Maria Forsblom lämna "Nyhetsmorgon"-studion – mitt i direktsändning

Planen: Dubbelt så mycket el till 2045

År 2045 ska Sverige kunna producera dubbelt så mycket el som i dag, eller 300 TWh. Det framgår av regeringens energiproposition, som också innehåller etappmål på vägen dit.

Man jagas för dubbelmord i Nässjö

En man i 35-årsåldern misstänks för dubbelmord i Nässjö, sedan två män hittats döda efter en brand i ett flerfamiljshus i februari.

Pappan bekräftar mord på svensk i Turkiet

Pappan till den svenske man som uppges ha dödats i en skottlossning i Turkiet på söndagskvällen bekräftar att hans son blev ihjälskjuten.

Mer fokus på tidiga insatser i adhd-vården

Det behöver bli mer fokus på tidiga insatser och individanpassad diagnostisk, i stället för snabbutredningar utan insatser som följer upp, konstaterar Socialstyrelsen i sina nya uppdaterade nationella riktlinjer för vård och stöd till personer med adhd och autism.

Jämnårig pojke misstänks för mordet på Maja, 17

En pojke har anhållits misstänkt för mordet på Maja, 17, uppger P4 Sjuhärad.