Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Charlene, 25, drabbades av hjärnhinneinflammation – nu vill hon varna andra

- 07/10/2016, 19:48
Charlene vill nu varna andra.

Charlene vill nu varna andra.

Facebook

Charlene vill att människor ska vara uppmärksamma för eventuella symtom. Känsliga läsare varnas.

Charlene, 25, från Derbyshire i England drabbades av hjärnhinneinflammation. Något som förändrade hennes liv och nu vill hon varna andra.

Läkarna räddade livet på henne i sista sekund och nu uppmanar hon alla att vara uppmärksamma för eventuella symtom. Hon inleder ett inlägg på Facebook med "Det här är inte trevliga bilder", skriver norska TV2.

"Bilderna visar vad en hjärnhinneinflammation kan göra. Den fick alla mina organ att svikta. Jag dog, men så kom jag tillbaka", skriver Charlene.

Hon vill sprida kunskapen om inflammationen, som både kan orsakas av bakterier och av virus. Meningokocker är den värsta typen och det var den som Charlene drabbades av.

Hennes kropp började förgifta hennes bold och organen fallerade. Charlene, som fortfarande ligger på sjukhus, hoppas nu att läkarna kommer att kunna rädda hennes fötter, skriver norska TV2.

"För att rädda mig fick läkarna fokusera på min överkropp, så mina fötter är helt förstörda. Speciellt mina tår. Jag kanske förlorar båda mina fötter, men mina tår vet jag att de redan är borta", skriver hon i inlägget.


Enligt Vårdguiden är några vanliga symtom för hjärnhinneinflammation huvudvärk, illamående, feber, nackstelhet och känslighet för ljud och ljus. Virus är den vanligaste orsaken till inflammationen.

Om inflammationen är orsakad av bakterier så blir man ofta sjuk inom ett dygn. Då kan man också få syntom som krampanfall, medvetslöshet, yrsel och orkeslöshet på grund av lågt blodtryck och blödningar i huden som ser ut som röda utslag eller blåmärken.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.