En månad gamla Maria fanns till salu på internet – för 50 000 kronor

Det är i nuläget oklart om annonsen skulle vara ett skämt eller om någon på riktigt tänkte sälja den en månad gamla flickan på eBay.


Polisen i Tyskland utreder nu en annons på eBay där en nyfödd flicka var till salu för 5 000 euro, vilket motsvarar ungefär 48 500 svenska kronor.

Enligt annonsen, som sedan togs bort efter en halvtimme, så bodde den en månad gamla flickan i Duisburg i Tyskland, skriver Metro UK.

Flera bilder på en mörkhårig flicka i olika kläder fanns i annonsen och rubriken löd: Barn, 40 dagar gammal och heter Maria är till salu.

Ganska snabbt blev annonsen viral och människor på både internet och sociala medier började oroa sig för barnets säkerhet och blev chockade över hur någon kunde göra något så hemskt.

I nuläget är det fortfarande oklart om säljaren bakom annonsen på riktigt ville tjäna pengar eller om det var meningen att det hela var ett skämt.

Pierre Du Bois, talesperson på eBay, berättade att annonsen togs bort på en gång och företaget kontaktade polisen så fort de såg annonsen, skriver Metro UK.


– Vi fick mycket klagomål från användare och i fall som det här förser vi myndigheterna med all information vi har, säger Du Bois till Metro UK.

Han menar tyvärr att eBay har erfarenhet av många olämpliga skämt och otillåtna försäljningar.

– Men annonserna granskas löpande av företagets säkerhetsavdelning som aktivt rensar bort otillåtna annonser och blockerar säljarna.

Läs också om en man som anklagas för våldtäkt på ett spädbarn – eller om en 12-åring som skulle föda barn där mannen som följde med ljög om hennes ålder.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Säpo vill anonymisera offentliga handlingar

Misstänkt grovt brott i Södertälje

2 timmar sedan
Två personer har frihetsberövats i samband med ett misstänkt grovt brott i västra Södertälje, enligt polisen, som är förtegen om händelsen.

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

3 timmar sedan
Det var hackare i Nordkorea som slog till mot Systembolagets logistik i Sverige i måndags. Genom att ta stora delar av logistikbolaget Skanlogs data gisslan i en så kallad ransomware-attack lyckades hackarna slå ut tre stora lagerlokaler i Stockholm och Eskilstuna. Det rapporterar Dagens Industri på tisdagskvällen.

Tesla levde inte upp till förväntningarna

igår 22:16
Tesla levde inte upp till marknadens förväntningar under det första kvartalet. Omsättningen sjönk med 9 procent jämfört med samma period förra året.

Teknikjättarna ledde uppgång på Wall Street

igår 22:08
De sju teknikjättarna ledde uppgången på USA-börserna på tisdagen. Svenska Spotify rusade efter en stark delårsrapport.

Tjäna 33 000 kronor i månaden bara på fonder – så gör du

igår 22:05
Det kommer ta ett tag, men när du väl sparat tillräckligt mycket pengar kommer du faktiskt kunna bli det som kallas för ekonomiskt oberoende. Knepet är inte några snabba cash. Istället handlar det om långsiktigt, tålmodigt sparande i indexfonder fram till pensionen. Så här går det till och så här lång tid tar det, enligt experten.