Tre personer ska ha skjutits till döds och ett tiotal skadats. Polisbilden är från ett annat tillfälle.
Tre personer ska ha skjutits till döds och ett tiotal skadats. Polisbilden är från ett annat tillfälle. - Foto: TT/Google Maps

Masskjutning på fest i USA – 12 skadade och tre döda

Enligt lokala medier har en kvinna gripits och två andra personer jagas. Flera personer är förda till sjukhus.


Enligt uppgifter ska händelsen ha inträffat på en husfest i West Adams-området i Los Angeles, USA. Tre personer har dödats och ett tiotal skadats, varav några allvarligt, skriver NBC Los Angeles.

Det var vid halv ett tiden på lördagsnatten som ett bråk bröt ut på hemmafesten. Tre personer ska sedan ha lämnat huset och kommit tillbaka med skjutvapen och öppnat eld.

När polis kom till platsen hade ett femtiotal människor flytt från scenen som de beskrev som kaotisk, enligt poliskonstapel Frank Preciado vid Los Angeles-polisen till NBC.

– Det här är en av de hemskaste scenerna jag sett på länge, säger Pricardo.

Området ska enligt polsen vara lugnt. Polis söker efter två beväpnade män som flytt från platsen. En kvinna är gripen, skriver NBC Los Angeles.

Nyheter24 har tidigare skrivit om en tidigare skjutning på en skola i USA där två elever och en lärare skadades.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Svenskar gillar finsk brytning: "Får höga poäng"

Ukraina: 37 000 människor kan saknas

Nästan 37 000 människor – civila och soldater – uppskattas vara saknade sedan februari 2022 i Ukraina. Det verkliga antalet kan dock vara mycket högre, varnar landets människorättskommissionär Dmytro Lubinets.

Utsläpp från myndigheters tjänsteresor ökar

Utsläppen från svenska myndigheters tjänsteresor ökade mellan 2022 och 2023. Men nivån på utsläppen ligger fortfarande mycket lägre än året före pandemin.

Krock mellan bil och malmbil utanför Pajala

En person har förts till sjukhus med ambulanshelikopter efter att ha krockat med en lastbil utanför Pajala, uppger polisen.

Georgien går vidare med omstritt lagförslag

1 timme sedan
Parlamentet i Georgien har röstat för att gå vidare med ett kontroversiellt lagförslag med röstsiffrorna 78–25. Lagförslaget, som gör att organisationer med utländska kopplingar kan stämplas som att driva "främmande makts intressen", debatteras vidare under kvällen.

Slutar betala pension till boende i Sverige: De drabbas

1 timme sedan
Den finska folkpensionen ska sluta betalas ut till de som bor i utlandet. Det är framförallt boende i Sverige som påverkas av beslutet. Finska medborgare är i chock, rapporterar Sveriges Radio.