Enligt uppgifter kommer Apple ändra sitt tangentbord.
1 av 2
Enligt uppgifter kommer Apple ändra sitt tangentbord. - Foto: TT
Apples CEO Tim Cook.
2 av 2
Apples CEO Tim Cook. - Foto: Tony Avelar

Uppgifter: Apple ändrar sitt tangentbord – här är förändringen

Det nya tangentbordet kommer förenkla en massa olika appar på din Macbook.


Apple är enligt uppgifter på väg att ändra sitt tangentbord. Och förändringen är maffig.

Wall Street Journal skriver att Apple planerar att införa E-ink-knappar på deras bärbara MacBook-datorer. Vad är då E-ink-knappar frågar du dig kanske?

Jo, det innebär att tangentbordet kan ändra sin funktion utifrån vilket språk eller vilken app du använder dig av. I praktiken innebär det alltså att om du använder Photoshop så är tangentbordet anpassat till det.


Teknologin med E-ink-knappar kommer från det australienska företaget Sonder som The Guardian rapporterar håller på att bli uppköpta av Apple. Tidningen skriver även att nyheten om Apples nya tangentbord dök upp efter en tråd på Reddit som i efterhand blivit borttagen.

Personen bakom kontot ska använt en prototyp av tangentbordet under ett event på ett universitet i Beijing, kina, där hon arbetar.

På eventet befann sig Apples CEO Tim Cook och även Sonders vd Francisco Serra-Martins. Och The Guardien bekräftar att de båda har träffat varandra under torsdagen i Kina.

Du kanske också vill läsa om Astrit som säljer sin gamla Iphone för över 50 000 kronor.

Glöm inte att ladda ned vår app för fler nyheter.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du en Apple-data?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Färre abonnenter än väntat för Spotify

Mamma döms – tatuerade dödskalle på sonen

Mamman lät tatuera sina barn, bland annat fick sonen en dödskalle intatuerad. Nu döms hon för fem fall av misshandel, rapporterar P4 Kalmar.

Varningen: Kontanter riskerar att bli oanvändbara

Riksbanken varnar för att kontanter kan bli "i det närmaste oanvändbara i Sverige" om åtgärder inte vidtas. – Vi behöver bromsa en utveckling där vi är på väg mot att allt färre kan betala med kontanter, säger Elin Ritola, enhetschef för betalningsanalys och innovation på Riksbanken, till SVT.

Bröt mot yttrandeförbud: Trump riskerar fängelse

Åklagarens stjärnvittne utmålas som en "vanhedrad brottsling" och "liberala aktivister" påstås ha försökt ta sig in i juryn. Trots juridisk munkavle har Donald Trump inte hållit sig från att diskutera sin brottmålsrättegång i sociala medier eller tv. Nu ska domaren ta ställning till eventuella straff.

Polisen i Örebro rapporterar om brand

"Det ryker från en fläkt på taket till ett flerfamiljshus på väster i Örebro.", skriver polisen på sin hemsida.

Hamnarbetare döms i kokainmål

En man som varit anställd i Helsingborgs hamn i närmare 30 år döms, tillsammans med en 49-årig man, till två års fängelse vardera för bland annat förberedelse till synnerligen grov narkotikasmuggling.