Travis filmar sin egen trafikolycka – voltar ner i diket

- 21/10/2016, 15:35

Bilen voltar när föraren får vattenplaning i det kraftiga regnet.

Med hösten kommer de kraftiga höstregnen över Sverige och då gäller det att ta det lugnt på vägarna. När som helst kan greppet släppa och bilen får vattenplaning. Har du tur hamnar du i diket, har du otur kan det gå mycket värre.

Just vattenplaning fick Travis Carpenter när han körde mellan Indianpolis och Whitewater i USA, en resa som tar tre till fyra timmar, i helgen. En riktigt obehaglig bilolycka.

För att fördriva tiden började Travis gå igenom några sångövningar. För att kunna lyssna i efterhand monterade han upp sin mobil och började filma när han sjöng loss. Kanske tappade han fokus från körningen under någon sekund.

Från ingenstans är olyckan framme, bilen tappar greppet och börjar snurra. Bilen far ner i diket och voltar flera varv.

Travis har lagt upp videon på sin Facebook-sida för att visa hur oväntat man får vattenplaning när det regnar. Han skriver att han turligt nog inte fick några skador och att bilen mest fick plåtskador. Travis uppmanar alla att ta det lugnt om de ska köra bil när det regnar.

Kameror i bilen blir allt vanligare, tidigare i år la en familj i England upp en film på nätet som visade en bilolycka de var med om. I olyckan blev båda deras barn allvarligt skadade och familjen ville visa hur snabbt olyckan kan vara framme och förändra livet på en sekund.