1 av 3
- Foto: Wikimedia
2 av 3
- Foto: Pixabay
3 av 3
- Foto: Pixabay

Det här flygbolaget kan tvinga passagerare att väga sig innan flygningen

Det kontroversiella beslutet gäller nu alla flygbolag i hela USA och har mötts av skarp kritik.


Tidigare fick flygbolaget Hawaiian Airlines kritik för att de börjat med att väga passagerare samtidigt som bagaget vägs. Efter kritiken togs frågan upp till USA:s närings- och infrastrukturdepartement.

Hawaiian Airlines har blivit utsedd till ett av världens säkraste flygbolag i hela världen.

De har nu beslutat att flygbolaget inte har gjort någonting fel – och att de får fortsätta att väga passagerare, skriver brittiska Metro.

Pixabay

Anledningen ska vara en säkerhetsfråga där flygbolaget dessutom inte längre låter flygpassagerare att välja sina egna platser. De blir istället utplacerade baserat på vikt för att "få jämn vikt i planet". Det ska tydligen kunna förhindra en eventuell kraschlandning.

Flera passagerare rasar nu mot beslutet. En man vid namn David Haleck menar att bolaget bara hittar på och frågar sig om alla andra "flugit osäkert genom alla dessa år".

Andra menar också att beslutet är rasistiskt eftersom det bara gäller resan mellan Honolulu på Hawaii till Pago Pago på Amerikanska Samoa, som statistiskt är den del av världen där flest personer är överviktiga.


Trots beslut från det amerikanska departementet så säger en talesperson för Hawaiian Airlines till Independent att de antagligen inte kommer att väga passagerare. Men beslutet kan öppna upp för andra flygbolag att börja med precis det.

Läs också om 7 myter om flygplan du alltid velat ha svar på – eller upplev hur det egentligen känns att flyga den lyxigaste versionen av första klass.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är det rätt att väga personer innan flygresan?
Tack för din röst!
Senaste nytt

USA ut ur Niger – kan gynna Putin

Rysk guvernör: Drönare dödade två

1 timme sedan
Guvernören i den ryska Belgorod-regionen, nära Ukraina, uppger att två personer har dödats i en drönarattack.

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

3 timmar sedan
Fem personer har häktats misstänkta för grova ekobrott i Eskilstuna, rapporterar lokala medier.

Explosion vid militärbas i Irak

idag 01:48
En person dödades och flera skadades i en attack mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt irakiska säkerhetskällor. Enligt källorna rör det sig om en "bombattack" men vill inte uppge vem som kan ligga bakom.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

igår 23:01
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

igår 22:46
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.