Meabh, 23, använde linser för länge – slet av en del av ögat

- 02/11/2016, 14:41 -

En varning till alla som lider av torra ögon och använder linser. Du vill inte att det ska sluta som för Meabh.

Att ha i sina linser för länge är givetvis inte bra för någon. Men att det skulle gå så illa som det gick för 23-åriga filmstudenten Meabh McHugh-Hill kunde ingen ana.

Hon hade i sina linser i tio timmar och det kanske inte är superlänge, men när hon försökte att ta ur dem så hade de fastnat i hennes ögonglob. Hon råkade då slita av en bit av sin hornhinna.

Klicka för att visa

Liknande en annan tjej som fick en obehaglig amöba i sitt öga efter att ha haft linserna inne i flera månader.

Det ledde till att henn vänstra öga inte gick att öppna, och hennes högra öga blev otroligt känslig för ljus. Hon fick därför tillbringa fem dagar i fullständigt mörker eftersom ljuset gjorde så fruktansvärt ont.

Som tur är blev Meabh inte blind efter händelsen. Däremot kan hon aldrig någonsin ha linser igen i hela sitt liv.

För Mirror berättar hon om den skrämmande upplevelsen och att linserna hade torkat fast i ögat. När hon sedan försökte att ta ut dem som vanligt så glömde hon att använda ögondroppar. Tidigare hade hon också haft extremt torra ögon med regelbundna infektioner.

Efter den dramatiska händelsen fick hon ett ärr på ögat och måste nu använda glasögon på heltid. Hon kan inte heller genomgå någon operation till följd av sitt ärr i ögat.

"Det var tur att det inte gick värre", säger hon till Mirror.

Läs också om en person drack 28 burkar energidryck varje dag och blev blind – eller om Hannah som amputerade benet efter att ha lidit av nageltrång.

Facebook. Meabh med fortfarande irriterat öga.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.