Olivia, 18, gick på festival – hittades död i sitt tält

En blandning av många droger, sömnmedel och alkohol tog livet av den unga tjejen.


Olivia Christopher, 18, var en populär tjej som älskade musik och besökte därför den populära, men kontroversiella, festivalen BoomTown Fair i Winchester, England i augusti.

Festivalen har kritiserats eftersom det öppet förekommer stora mängder av olagliga droger, bland annat MDMA, kokain, ketamin och LSD. Just de drogerna hade Olivia tagit på festivalen, skriver Daily Mail.

Det var hennes pojkvän som hittade henne i deras tält och hennes död var den fjärde festivalen sett inom loppet av sex år. När han hittade henne började han i panik att leta efter hennes vänner och säkerhetsvakter för att på något vis lyckas väcka liv i henne. Men det var för sent.

Instagram

Hon låg bredvid honom med ansiktet mot kudden.

Just bedövningsmedlet ketamin hade Olivia tagit minst fyra gånger per dag under festivalens vecka. Hon hade dessutom blandat det med sömnmedel för att kunna sova. Hennes pojkvän Dan Holmes säger själv i utredningen att han "var chockad över att se henne ta så många droger" eftersom hon inte gjort det tidigare, skriver Daily Mail.

Överraskningen var också stor eftersom hon verkade så lugn och samlad under festivalen. Knappt påverkad av någonting. Varken droger eller alkohol.

Instagram

Polisen har efter obduktionen kommit fram till att det var dödliga doser av MDMA och lugnande medlet bensodiazepiner. De andra drogerna tros enligt rapporten också ha bidragit till hennes död.

Läs också om 28-åriga Jordan som dog under sexleken efter att han tagit en överdos.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
LSD
/
/
/
/
Relaterat
Senaste nytt

FN-granskning av krigsbrott i Etiopien avslutas

1 timme sedan

Toves familj kritisk mot rättegången: ”Måste fokusera på vad det här handlar om”

1 timme sedan
När Tove-fallet prövas i hovrätten har fokus hamnat på helt fel saker. Det säger målsägarbiträdet Uno Karlsson som representerar Toves familj.

Bilexporten ökar – skrotbilarna kvar i Sverige

1 timme sedan
Rekordsvag krona leder till ökad försäljning av begagnade bilar till utlandet. De äldre bilarna blir kvar på hemmaplan vilket kan leda till sämre säkerhet och större utsläpp.

Polisen rapporterar om fylleri / lob, Sundsvall

1 timme sedan
"Norrmalm, berusad man omhändertagen av polis", skriver polisen på sin hemsida.

Över 100 frihetsberövade för påskupplopp

1 timme sedan
Ytterligare fyra personer har frihetsberövats efter det våldsamma upploppet i Sveaparken i Örebro på långfredagen i fjol, skriver polisen på sin hemsida.

Principer eller hämnd för Trumpanhängaren Gaetz?

1 timme sedan
Var det en personlig vendetta – eller handlar det enbart om politisk övertygelse? Frågan cirkulerar i Washington DC efter Floridarepublikanen Matt Gaetz historiska avsättning av talman Kevin McCarthy.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.