Stockholm

Olivia, 18, gick på festival – hittades död i sitt tält

En blandning av många droger, sömnmedel och alkohol tog livet av den unga tjejen.

Kommentera (63)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Olivia Christopher, 18, var en populär tjej som älskade musik och besökte därför den populära, men kontroversiella, festivalen BoomTown Fair i Winchester, England i augusti.

Festivalen har kritiserats eftersom det öppet förekommer stora mängder av olagliga droger, bland annat MDMA, kokain, ketamin och LSD. Just de drogerna hade Olivia tagit på festivalen, skriver Daily Mail.

Det var hennes pojkvän som hittade henne i deras tält och hennes död var den fjärde festivalen sett inom loppet av sex år. När han hittade henne började han i panik att leta efter hennes vänner och säkerhetsvakter för att på något vis lyckas väcka liv i henne. Men det var för sent.

Instagram

Hon låg bredvid honom med ansiktet mot kudden.

Just bedövningsmedlet ketamin hade Olivia tagit minst fyra gånger per dag under festivalens vecka. Hon hade dessutom blandat det med sömnmedel för att kunna sova. Hennes pojkvän Dan Holmes säger själv i utredningen att han "var chockad över att se henne ta så många droger" eftersom hon inte gjort det tidigare, skriver Daily Mail.

Överraskningen var också stor eftersom hon verkade så lugn och samlad under festivalen. Knappt påverkad av någonting. Varken droger eller alkohol.

Instagram

Polisen har efter obduktionen kommit fram till att det var dödliga doser av MDMA och lugnande medlet bensodiazepiner. De andra drogerna tros enligt rapporten också ha bidragit till hennes död.

Läs också om 28-åriga Jordan som dog under sexleken efter att han tagit en överdos.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Kommentera (63)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.