Juan Pedro ska nu få hjälp på sjukhus.
1 av 3
Juan Pedro ska nu få hjälp på sjukhus. - Foto: TT
Han har spenderat de senaste sex åren i sin säng.
2 av 3
Han har spenderat de senaste sex åren i sin säng. - Foto: TT
Efter en bilolycka när han var 17 ändrades allt.
3 av 3
Efter en bilolycka när han var 17 ändrades allt. - Foto: TT

Juan Pedro är världens fetaste man – har inte lämnat sängen på sex år

Världens fetaste man Juan Pedro väger nästan 500 kilo. Nu ska han få hjälp av läkare för att gå ner i vikt – för att överleva.


34-årige Juan Pedro från Mexiko har spenderat de senaste sex åren i sängen eftersom han inte kan röra på grund av sin vikt. Juan väger nämligen nästan 500 kilo och är världens fetaste man, skriver Telegraph.

Men nu har han fått nog och har tagits till sjukhus för att få hjälp som man hoppas ska rädda hans liv. Sjukhuset specialiserar sig i operationer för att få folk att gå ner i vikt.

Bildkälla: Faksimil Youtube

Tills för bara en vecka sedan levde Juan Pedro med sin mamma i deras hem utan hjälp, vård eller rätt mat och medicin. Allt förändrades efter en bilolycka när han var 17 år och hans kropp började "gå sin egen väg".

– Jag märkte aldrig vad som hände med mig. Jag försökte gå på diet varje dag, men inget fungerade. Jag blev desperat. Till slut reagerade min kropp så kraftigt att jag hamnade i koma. Jag vaknade upp i sängen som jag inte rört mig från på sex år, säger Juan Pedro i ett pressmeddelande.

Bildkälla: Faksimil Youtube

Han lider bland annat av typ två diabetes, förhöjt blodtryck, problem med sköldkörteln och vatten i lungorna. Han har även en låg ämnesomsättning vilket gjort att hans kropp lagrat all näring han fått i sig snarare än omsätta den.

Enligt läkarna är den enda anledningen att Juan Pedro fortfarande lever att han är så pass ung som han är. Nu kommer han behöva vård i sex månader innan hans kropp är tillräckligt stabil för att kunna genomgå en gastric bypass-operation.

Bildkälla: Faksimil Youtube

Enligt hans mamma var Juan Pedro aktiv som barn, även om han var överviktig. Han spelade fotboll, sjöng i en kör och spelade gitarr. Han hade några flickvänner också. Men de senaste sex åren har han alltså inte rört sig från sängen.

– Det här är inget liv. Den värsta dom du kan ge en människa är att kroppen blir ens eget fängelse, säger Juan Pedro enligt Telegraph.

Bildkälla: Faksimil Youtube

Nyheter24 har tidigare skrivit om kvinnan som gick ner 100 kilo genom att ha hett sex med sin pojkvän och Monica som väger 300 kilo och drömmer om att bli världens fetaste kvinna.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du gått på diet?
Tack för din röst!