Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Skulle leka gangster på bild – råkade skjuta ihjäl sin vän

- 04/12/2016, 22:17
Något gick fruktansvärt fel när vännerna valde att posera som gangstrar.
1 av 3

Något gick fruktansvärt fel när vännerna valde att posera som gangstrar.

Vicotira Supreme Court/Facebook

Albert Rapovski råkade skjuta ihjäl sin vän.
2 av 3

Albert Rapovski råkade skjuta ihjäl sin vän.

Victoria Supreme Court

Mahamd Hassan​ avled direkt.
3 av 3

Mahamd Hassan​ avled direkt.

Facebook

Mannen som skulle posera som gangster på en bild tillsammans med en pistol råkade skjuta sin vän tills döds. Nu döms han till åtta års fängelse.

Den hemska olyckan inträffade efter att en grupp vänner festat i fyra dagar. De var alla höga på droger när händelsen inträffade, skriver The Age.

Kompisarna var på ett motell i Melbourne, Australien när de bestämde sig för att posera med ett gevär. Innan de började tog de ur patronerna.

Bildkälla: Victoria Supreme Court

Efter fotograferingen satte de dock i dem igen. Efter en stund vill en av vännerna, 20-årige Albert Rapovski, ta en ny bild med geväret. Han ber sin vän Mahamd Hassan, 22, ta en bild medan han poserar och riktar geväret mot Mahmads huvud.

Men något går fruktansvärt fel och Albert råkar avfyra geväret som träffar Mahmad i munnen och halsen så han dör direkt. Efteråt ska Albert i chock ha skrikit "jag har dödat Mo, jag har dödat Mo" innan han flydde från huset.

Enligt domstolen lades extra mycket vikt på det faktum att Albert förutom att utsätta sina vänner för fara och bröt mot lagen genom att bära vapen, vilket han inte hade rätt till, även försökte fly landet.

Bildkälla: Facebook

Dagen efter mordet bokade han en biljett till Makedonien med förklaringen att han skulle besöka sin sjuka mormor. Han greps dock på flygplatsen och kunde föras till häktet.

Händelsen inträffade i mars men först nu har Albert fått sin dom.

– Vapen, droger och dumhet har aldrig varit en bra kombination – och kommer aldrig att bli, sade domaren Michael Croucher innan han dömde Albert till åtta års fängelse, skriver The Age.

Nyheter24 har tidigare skrivit om knarklangarnen som visade upp sitt lyxliv på Instagram – vilket ledde till att han blev gripen och tjejerna som greps med över 95 kilo kokain efter att ha visat upp sin lyxkryssning på Instagram.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

Har du tagit en bild som inte blev som du tänkt?