Paret kidnappades av talibanerna 2012 – nu har de fött barn i fångenskapen

”Det har gått fyra år, jag ber er, skynda er”. Det kidnappade paret är rädda för att bli avrättade och nu visar de upp sina barn.


Joshua Boyle, 33, från Toronto och hans fru Caitlan Coleman, 31, från Pennsylvania åkte till Afghanistan på semester 2012. Då var Caitlan i sjunde månaden och paret väntade barn.

Men semestern blev en mardröm när paret i oktober 2012 kidnappades av talibaner i Wardak provinsen.


Sedan dess har väldigt lite information läckt ut om hur de två har det. I somras spelade deras kidnappare in en film med paret och där kunde man se hur paret farit väldigt illa av fångenskapen.

Nu släpps ännu ett klipp där paret för första gången visar upp sina två barn. Två söner, den älste ska då vara runt fyra år men det är oklart hur gammal den yngre av bröderna är. Caitlan säger i videon att den är inspelad den 3 december 2016.

Joshua och Caitlan vädjar i videon till USAs och Canadas regeringar att hjälpa dem så fort det bara går. Efter fyra år i fångenskap är de väldigt rädda för att deras kidnappare kommer avrätta dem.

Caitlan fortsätter med att berätta hur hennes barn ”sett mamma förnedras” och att hon tvingas bära burka. Hon ber att Barack Obama ska hjälpa dem innan av avgår som president.

I augusti sa myndigheterna i USA att de jobbar på att få paret fria, skriver Reuters.


De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nya regler: Förbjudet att elda löv på tomten

Nya lagen många husägare missat – kan ge 3 000 kronor i böter

Den 1 januari trädde en ny lag i kraft som berör de allra flesta med trädgård eller tomt. Men få har koll på vad som gäller – och under våren har de nya bestämmelserna väckt frågor.

EU inför ytterligare sanktioner mot Hamas

EU inför nya sanktioner mot terrorstämplade Hamas och Islamiska Jihad efter terrorattacken mot Israel den 7 oktober i fjol. Nu inkluderas även tre av rörelsernas väpnade grenar.

Ica-butik ger bort gratis varor – varje vecka

1 timme sedan
I ekonomiskt kärva tider har en Ica-butik i Mellansverige valt att belöna sina stammisar. De ger bort en gratis vara varje vecka till en av sina kunder. – De är jätteglada, säger butiksbiträdet Linnéa till Nyheter24.

Kramfors: Polisen rapporterar om trafikkontroll

1 timme sedan
"Centrum, resultat efter trafikkontroll", skriver polisen på sin hemsida.

Stockholm: Polisen rapporterar om knivlagen

1 timme sedan
"Två personer bråkar i en bil.", skriver polisen på sin hemsida.