Den tre månader gamla flickan hade lämnats ensam av sin mamma.
1 av 4
Den tre månader gamla flickan hade lämnats ensam av sin mamma. - Foto: TT/Pixabay
Medan mamman var ute och festade.
2 av 4
Medan mamman var ute och festade. - Foto: TT
Med sig hade hon flickans tvillingbror.
3 av 4
Med sig hade hon flickans tvillingbror. - Foto: Pixabay
Mamman sitter nu anhållen misstänkt för vanvård av barn.
4 av 4
Mamman sitter nu anhållen misstänkt för vanvård av barn. - Foto: TT

3 månader gammal bebis åts levande av råttor – medan mamman festade

Den lilla flickan låg ensam i familjens hem medan mamman var ute och drack på den lokala puben.


Händelsen som inträffade i Sydafrika kan låta otrolig, men att flera stora medier har rapporterat om den de senaste dagarna.

En 26-åriga mamma från Sydafrika sägs ha gått till det lokala dryckesstället och lämnat sin tre månader gamla dotter ensam i skjulet där de bodda. Mamman tog dock med sig flickans tvillingbror Lucky.

– Det enda hon tyckte om var att gå ut och dricka, berättar mammans hyresvärds dotter Noluthando Mtshali, för The New Age.

Famljen Mtshali hyrde ut ett skjul på sin tomt till mamman och de två barnen. Men ingen i familjen vågade sig in i skjulet efter händelsen av rädsla för den åsyn som skulle möta dem.

Bildkälla: TT

De som däremot gick in för att hämta barnets kropp säger att hon måste dött en plågsam död. Enligt en granne, som var en av de första att gå in i skjulet, hade flickans fingrar, ögon och tunga blivit uppätna av råttor.

– Förutom de uppätna kroppsdelarna så hade hon bit- och rivmärken över hela kroppen. Den här kvinnan förtjänar att ruttna i fängelse, hon förtjänar inte att vara mamma, säger grannen.

Enligt vittnen sade mamman att den andra tvillingen var tillsammans med hennes syster under kvällen. När hon och hennes nya pojkvän kom tillbaka till skjulet tidigt på morgonen upptäckte de flickans lemlästade kropp.

Enligt hyresvärden så ska mamman ha skrikit högt vid upptäckten, men vägrat erkänna att hon lämnat barnet ensamt. Trots att hyresvärden flera gånger hört de båda barnen gråta sig själva till sömns.


Enligt polisens talesperon i Katlehong, Mega Ndobe, så har mamman nu arresterats misstänkt för vanvård av barn. Hon bekräftar också att flickan dött efter att ha attackerats av råttor. Mamman kommer enligt Ndobe att ställas inför rätta efter årsskiftet.

Efter att mamman arresterats så har den överlevande tvillingen flyttat hem till sin pappa och tas omhand av hans nya flickvän. Enligt henne så såg det ut som om Lucky inte ätit på flera dagar när hon fick hem honom, men att han nu mår bättre, skriver The New Age.

Nyheter24 har tidigare skrivit om polisen funnit fem döda barn i en källare och att svenska råttor bär på en farlig sjukdom som kan leda till inre blödning och död.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!