Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tysk polis går ut med namn och bild på misstänkte gärningsmannen i Berlin

- 21/12/2016, 11:33 -
Gärningsmannen ska heta Anis Amri och vara 24 år.
1 av 4

Gärningsmannen ska heta Anis Amri och vara 24 år.

TT

2 av 4

3 av 4

Faksimil Die Welt

4 av 4

Faksimil Die Welt

Polisen utlyser även en belöning på närmare 100 000 euro till den som ger tips som leder till gripandet av 24-åringen.

UPPDATERING: Polisen går nu ut med den misstänkte 24-årige mannens identitet. Mannen heter Anis Amri och jagas nu av polis i hela Europa. En belöning på 100 000 euro, motsvarande 973 000 svenska kronor, utlovas till den som kan ge tips som leder till gripande av den tunisiske medborgaren.

UPPDATERING: Tysk polis har nu gått ut med en efterlysning av mannen och skriver även att han bedöms som beväpnad och farlig. Han ska även ha använt sig av så mycket som tre olika nationaliteter och sex namn.

Det har även blivit bekräftat att mannen haft kontakt med högt uppsatta islamister och han var känd av tysk polis sedan tidigare.

I måndags körde en lastbil rakt in i en folkmassa som besökte en populär julmarknad i Berlin. Kort därefter greps en 23-årig man som sedan släpptes.

En ny jakt togs upp och polisen har säkrat dna-spår och id-handlingar från lastbilen som tros tillhöra gärningsmannen.

Sökandet är nu i stället inriktat på en 24-årig man och landets inrikesminister Thomas de Maizière menar att spåren är riktigt säkra, uppger Die Welt.

Mannen uppges vara mellan 21 och 24 år gammal och född i Tunisien. Nu pågår en intensiv polisjakt efter mannen som fått olika namn i diverse tyska medier. Vissa kallar honom "Ahmed A", andra för "Anis A".12 personer dog i attacken och 48 skadades i terrorattacken som terrorgruppen IS har tagit på sig.

Läs mer om 37-årige Lukasz sista timmar i livet innan han blev första offret för terrorattacken.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.