Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Dejah, 26, tog heroin varje dag – så här ser hon ut efter fyra år utan droger

- 22/12/2016, 11:21 -

Under en väldigt lång tid missbrukade Dejah heroin och crystal meth. Nu är hon helt fri från drogerna och lyckligare än någonsin.

26-årige Dejah Hall har delat en oerhört stark berättelse om sin kamp mot drogberoendet på Facebook. Bilderna på före och efter beroendet är verkligen starka.

Dejah, som kommer från Arizona, USA, har nu varit nykter i fyra år och vill därför berätta om sin historia för att kunna inspirera andra.

– Det började när jag festade med en kompis och vi tog smärtstillande piller för att det var jobbigt hemma. Sen gick det utför, säger hon till Daily Mail.

Facebook

Då var Dejah bara 17 år gammal och hon började att ta sex stycken receptbelagda piller om dagen tills hon fyllde 20 år. Då bestämde hon sig för att helt sluta med droger. Men istället var det bara början på den värsta tiden i hennes liv.

Dejah fick fruktansvärda symtom efter att hon slutat med de starka läkemedlen, när hon behövde kräkas av abstinensen efter att ha slutat med pillren, så rökte hennes kompis heroin.

– Jag sa att han var äcklig och att han ska sluta. Men han bad mig inhalera en gång för att stoppa kräkningarna. Sen räckte det inte med bara en gång. Jag ville så desperat bli hög att ingenting annat spelade någon roll.

Efter den dagen började Dejah att dagligen att ta både heroin och sedan metamfetamin, crystal meth. Hon berättar för Daily Mail om en jobbig barndom och många hemska minnen som en bakgrund till drogberoendet.

– Jag var ett monster på alla sätt som finns. Jag brydde mig inte om någon annan och jag brydde mig inte om jag skulle dö.

Facebook

Dejah säger att hon aldrig kände sig ful, utan snarare tvärtom. Hon vägde som minst 43 kilo och trots att särskilt meth verkligen förändrar ens utseende så kände hon sig ostoppbar. Som Stålmannen, säger hon.

Det hela tog sin vändning 2012 när hon besökte sin morfar. Han firade sin födelsedag.

– Jag gick fram till honom och berättade att jag mådde bra. Gav honom en kram. Då sa han att jag sårar honom djupt.

Facebook

Efter den kommentaren så sprang Dejah till toaletten för att gråta. Hon kollade sig själv i spegeln och såg då ett monster titta tillbaka på henne. Bara timmar senare besvarades hennes böner om att må bättre då hon greps av polisen misstänkt för innehav av droger och receptbelagda läkemedel.

Hon blev efter det dömd till fängelse och där slutade hon direkt med drogerna. Nu är Dejah mamma till en underbar liten unge och har planer för framtiden.

Facebook

– Jag känner verkligen inget sug efter drogerna längre. Nu vill jag bli präst och kanske en dag öppna en egen kyrka, säger hon till Daily Mail.

Läs också om en kille som helt slutade med droger och förändrades helt. Eller läs om Joakim som missbrukade heroin men ändrade sig efter att hans mamma sa en viktig sak.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.