Ny video visar hur Esteban Santiago skjuter ihjäl fem personer på flygplatsen i Florida

Nu visar bilder från från övervakningskameran på Fort Lauderdale-flygplatsen de iskalle mördaren.


På fredagen öppnade en skytt eld vid bagageupphämtningen på en flygplats i Florida och dödade fem personer. Nyheter24 skrev om attacken i fredags, läs mer här.

Skytten identifierats som den amerikanske medborgaren Esteban Santiago, 26. Santiago ska ha tjänstgjort ett år i Irak under 2010 och sedan jobbat vidare inom militären i USA.

Nu har nöjessajten TMZ kommit över bilder från en övervakningskamera inne på flygplatsen. Det är obehagliga bilder som i närbild visar hur Esteban iskallt plockar fram sitt vapen som han gömt i byxorna och börjar skjuta vilt omkring sig.

CNN skriver att vapnet som Esteban använde under dödsskjutningen tidigare hade tagits i beslag av FBI. 26-åringen fick dock tillbaka vapnet.

Santiago ska enligt uppgifter ha sökt hjälp hos FBI för att han hörde röster som sade till honom att ansluta sig till terrorgruppen IS. Läs mer om det här.

Fem personer dog i skjutningen och åtta skadades. Santiago är nu gripen.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Morgonens nyheter 20 april

Bil misstänks ha sprängts i Landskrona

En bil misstänks ha utsatts för en detonation och därefter börjat brinna i Landskrona under natten, skriver polisen på sin hemsida.

Sveriges Radio har tekniska problem

Sveriges Radios hemsida och app är delvis ur funktion.

Spelar ingen roll för vikten när du äter

Det är inte när på dygnet du äter utan hur mycket som avgör. Det budskapet kommer från amerikanska experter som gått igenom befintlig forskning om hur så kallade ätfönster påverkar vikt och hälsa.

Järfälla: Polisen rapporterar om brand

1 timme sedan
"Samtal om rök som väller ut från tak på tennishall i Kallhäll.", skriver polisen på sin hemsida.

Bohlin om kritiken: "Fick okej att höra av mig"

1 timme sedan
Ministern för civilt försvar Carl-Oskar Bohlin (M) slår ifrån sig kritiken som riktats mot honom i samband med att en kvinna avskedades från Energimyndigheten, rapporterar SR:s Ekot.