Emilie Meng hittades död på julaftonseftermiddagen efter att ha varit försvunnen sedan i juli.
Emilie Meng hittades död på julaftonseftermiddagen efter att ha varit försvunnen sedan i juli. - Foto: Privat

Polisen om Emilie Meng: "Kan med säkerhet säga att hon utsatts för brott"

Emilie Meng som varit försvunnen sedan i somras hittades död på julaftonen. Nu har polisen hittat en kniv i närheten av dammen.


Danska Emilie Mengs försvinnande har berört hela Danmark sedan hon försvann i juli. Men på julaftonskvällen hittades hennes kropp slutligen i en damm i Køge kommun, vilket Nyheter24 tidigare skrivit om.

Polisen går nu ut med uppgifter om att Emilie blivit utsatt för ett brott.

– Vi kan nu med säkerhet säga att hon blivit utsatt för ett brott, men vi kan inte gå in på under vilka omständigheter, säger Sydsjællands- och Lolland-Falster polisen på en presskonferens rapporterar Metroxpress.

Obduktionen av kroppen pågår fortfarande vilket gör att polisen inte kan säga mer om det inträffade. Men de tror att kroppen legat där den hittades sedan Emilie försvann i somras.

– Vi antar att hon placerats där strax efter att hon försvann – antingen runt 10 juli eller dagarna där efter, säger Søren Ravn på polisen.

Kroppen hittades 65 kilometer från den plats där Emilie senast sågs i livet vilket gjort att området där hon hittades tidigare varit helt outforskat i sökandet efter henne.

Kroppen hittades av en person som var ute och gick med sina hundar när hundarna plötsligt visade ett stort intresse för något vid ett vattenhål. Senare under kvällen hittade polisens tekniker en kökakniv i närheten av dammen. Polisen vill dock inte kommentera fyndet.

Polisen säger även att de ser optimistiskt på att kunna lösa fallet, men uppmanar allmänheten att komma med uppgifter om de sett något underligt i området runt tiden för Emilies försvinnande, skriver Metroxpress.

Nyheter24 har tidigare skrivit om att en person säger sig ha hittat en påse med damkläder i närheten av dammen där kroppen hittades.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Vellinge rapporterar om trafikolycka

En häktad för deltagande i terrororganisation

En person har häktats vid Nacka tingsrätt, misstänkt för deltagande i en terroristorganisation, skriver Säkerhetspolisen i ett pressmeddelande.

Trots kritiken – Kinas Huawei får känslig info om Sverige

Nu står det klart att Huawei ska få ta del av affärskänslig information från svenska Post- och Telestyrelsen, PTS. Ericsson och Telia är väldigt kritiska till regeringens beslut.

Sambo? Så delar du upp ekonomin med din partner

Brukar du och din partner bli osams över ekonomin? Nyheter24 har pratat med Madelén Falkenhäll, hållbarhetsekonom på Swedbank, som berättar hur man kan tänka när man ska dela upp ekonomin med sin partner.

Det vill svenskarna helst ha på sig när de begravs

1 timme sedan
Här är plaggen som svenskarna helst har på sig i graven när de begravs. Vissa plagg är med otippade än andra. Vad hade du velat ha på dig när du begravs?

Stockholmsbörsen flyttar – här är nya adressen

1 timme sedan
Stockholmsbörsen ska flytta. Om ett år ska de 900 anställda byta arbetsplats från Frihamnen till Stockholm City. Det är inte ett problem att lokalerna är mindre eftersom fler jobbar hemifrån sedan pandemin, berättar Nasdaqs pressansvarige, Erik Gruvfors.