​Jasmin Floyd föddes med en ovanlig diagnos.
​Jasmin Floyd föddes med en ovanlig diagnos. - Foto: Instagram/Faksimil Youtube

Jasmin, 23, föddes med ovanlig diagnos – utvecklar ett "andra skelett"

När Jasmin var liten så tog hennes mamma inte smärtan på allvar utan trodde att det berodde på att hon sov dåligt.


Jasmin Floyd, 23, föddes med en ovanlig diagnos, fibrodysplasia ossificans progressiva. En diagnos som drabbar en av två miljoner människor.

Jasmin som bor i USA hade som barn ont i nacken. Men hennes mamma trodde att smärtan berodde på att Jasmin sov dåligt och tog därför inte hennes smärta på allvar, menar hon.

Sjukdomen gör att muskler, senor och ligament i kroppen omvandlas till benvävnad, och man utvecklar ett "andra skelett", rapporterar NY Post.

Bildkälla: Faksimil Youtube

När Jasmin var fem år gammal blev hon diagnosticerad med sjukdomen. Men eftersom benen växer tillbaka hjälper inte operationer så bra. Därför blev Jasmins kropp bara mer och mer stel.

Det första som blev stelt för henne var hennes axlar. Hon berättar att hon bara kommer att leva tills hon blir ungefär 45 år. Sen kommer det vara så mycket skelettdelar i kroppen som gör att inre funktioner i kroppen inte kan fungera som det normalt sett ska.

Bildkälla: Instagram

Jasmin kan inte röra nacken, sina armbågar eller höfter och hon har en kronisk smärta i ryggen. Hennes lungor fungerar sämre på grund av ett extra ben runt revbenen.

Men det stoppar inte Jasmin från att vara positiv, hon gör allt hon kan för att få tillbaka kontrollen över sin kropp. På Gofundme samlar hon även in pengar.

Här kan du se ett videoklipp om Jasmin


Nyheter24 har även skrivit om bebisen som föddes med en ovanlig sjudom och om Bayezid, 4, som lider av en ovanlig sjukdom som gör att han ser ut som en gammal man.

Vill du ha fler nyheter från Nyheter24? Ladda ner vår app!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Huawei dubblerade sin vinst

Olycksfartygets kraft som en raketuppskjutning

Containerfartyget som orsakade brokollapsen i Baltimore närmade sig långsamt bron, visar filmklipp som har spritts på nätet. Men själva kraften vid kollisionen uppskattas ha motsvarat en raketuppskjutning.

Två tåg i krock: "Arbetsplatsolycka"

Två tåg har krockat i Upplands Bro, enligt TV4. En lokförare ska vara skadad.

Attacker mot flera kraftverk i Ukraina

Ryssland har anfallit Ukraina med en ovanligt stor mängd robotar och attackdrönare under natten till fredag.

Så begränsar du köp i barnens spelappar i påsk

I många av barnens populära spelappar kan man köpa saker i spelen. Till påsk är det också flera av dem som har tidsbegränsade erbjudanden. Det balanserar på gränsen till vad som är lagligt, enligt Sveriges konsumenter.

Ditt snus kan försvinna – här är hela listan

1 timme sedan
Ett förslag har presenteras: Snus med högre nikotinhalt än 12 milligram per gram bör förbjudas. Slås förslaget igenom kan snusvarianter av bland annat General, Kaliber och Velo förbjudas.