Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sköt ihjäl dotterns våldtäktsman – nu kräver tusentals att han släpps

Jay Manor erkände mordet för att skydda dottern från att återuppleva övergreppen.

Han sköt ihjäl dotterns våltäktsman 2014.

Pappan ska ha gjort det för att skydda dottern.

Våldtäktsmannen våldförde sig på dottern vid upprepade tillfällen under hennes barndom.

Tusentals demonstranter vill att Jay Maynor ska benådas efter att ha skjutit ihjäl mannen som våldfört sig på hans dotter, skriver Independent.

Det var i november som Maynor dömdes för mordet på Raymond Earl Brooks. Ett brott han begick i juni 2014. Han erkände brottet för att hans dotter skulle slippa att gå igenom alla övergreppen i rätten igen.

Nu har några släktingar och familj ställt sig bakom Maynor och vill att han ska släppas fri. Detta genom att vädja till Barack Obama, skriver Independent.

"Jay Maynor har fått 40 års fängelse för att ha skjutit en våldtäktsman", står det på en namninsamling som cirka 8 000 personer har skrivit på change.org.

"Jay är inget hot. Han är en bra man. Vi vill se honom frisläppt eller i alla fall med ett kortare straff.", står det också.

Maynors dotter som nu är 24 år gammal blev sexuellt utnyttjad av Brooks upprepade gånger som barn. Brooks erkände övergreppen 2002 och spenderade 27 månader i fängelse.

Motivet till mordet ska enligt källor ha varit en konversation mellan dottern och pappan då dottern sagt att hon önskade Brooks död.

– Min pappa skyddade mig, som han ska. Han är en fantastisk pappa – den bästa. Han älskar oss så mycket, berättar hon till Independent.

Nyheter24 har tidigare rapporterat om fallet.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på omvärlden – både från Google Play och App Store.

Håller du med?

Mer:

Två tonårssystrar mördades – trots det syns de överallt efter mordet