Här bevisar Barack Obama på en minut varför vi kommer sakna honom som president

Under sitt sista tal som president rördes Barack Obama till tårar.


I åtta år har Barack Obama varit USAs president. Den 20 januari tar Donald Trump över stolen i Vita Huset. Trump har inte haft det lätt sedan han blev vald, Nyheter24 skrev under onsdagen om de senaste ryktena kring Trumps sexuella skandaler.

Under natten mot onsdag svensk tid höll sittande presidenten sitt sista tal i hemstaden Chicago.

Det blev en hel del applåder men när Obama tog upp sin efterträdare började publiken bua. Presidenten rättade dem snabbt och bad dem tänka på att det är ett fritt, demokratiskt land de lever i och Trump är vald av folket.

Men det mest minnesvärda under talet var när Obama hyllade sin familj med Michelle Obama i spetsen. Då blev det riktigt känslosamt och presidenten fick flera gånger torka tårar ur ögonen.

Presidenten hyllade också sina båda döttrar, Natasha och Malia, för att de båda ”under de märkligaste omständigheter” växt upp till två starka kvinnor.

När Obama senare avslutade talet med att tacka för all support genom åren så började publiken skandera ”Fyra år till, fyra år till”.

”Jag kan inte det, tyvärr” avslutade Obama med innan han lämnade scenen.

När Donald Trump segrat höll han ett uppmärksammat tal:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Rekordmånga svenskar vill behålla kontanter i framtiden

1 timme sedan

Vinnaren av Drömvinsten på 101 miljoner är hittad – det ska han göra för pengarna

2 timmar sedan
Under lördagen vann en man Lottos Drömvinsten på drygt 101 miljoner kronor. Men han var länge eftersökt, då man inte visste vem han var. Men nu är vinnaren av Drömvinsten hittad. Här får du veta vad han ska göra med pengarna.

Lugnt på USA-börsen trots bankchefens uttalande

2 timmar sedan
Indexrörelserna på börsen i New York svängde kring nollan på tisdagen sedan Jerome Powell, chef för USA:s centralbank Federal Reserve, återigen varnat för att räntorna kan behöva hållas kvar på en högre nivå under en längre period.

Powell: Räntesänkningar dröjer i USA

2 timmar sedan
Det blir mer och mer osannolikt med en sänkning av den amerikanska styrräntan inom den närmaste tiden, enligt USA:s centralbankschef Jerome Powell.

Växjö: Polisen rapporterar om trafikolycka

3 timmar sedan
"Lastbil med släp i diket, Norra Åreda", skriver polisen på sin hemsida.

Rullstolsburen person dog – föll ner i pool på servicehus

3 timmar sedan
En rullstolsburen person föll ner i en pool på ett serviceboende i Västerås på julafton i fjol och avled ett par dagar senare. Nu har kommunen Lex Sarah-anmält händelsen.