Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här bevisar Barack Obama på en minut varför vi kommer sakna honom som president

Under sitt sista tal som president rördes Barack Obama till tårar.

USA

I åtta år har Barack Obama varit USAs president. Den 20 januari tar Donald Trump över stolen i Vita Huset. Trump har inte haft det lätt sedan han blev vald, Nyheter24 skrev under onsdagen om de senaste ryktena kring Trumps sexuella skandaler.

Under natten mot onsdag svensk tid höll sittande presidenten sitt sista tal i hemstaden Chicago.

Det blev en hel del applåder men när Obama tog upp sin efterträdare började publiken bua. Presidenten rättade dem snabbt och bad dem tänka på att det är ett fritt, demokratiskt land de lever i och Trump är vald av folket.

Men det mest minnesvärda under talet var när Obama hyllade sin familj med Michelle Obama i spetsen. Då blev det riktigt känslosamt och presidenten fick flera gånger torka tårar ur ögonen.

Presidenten hyllade också sina båda döttrar, Natasha och Malia, för att de båda ”under de märkligaste omständigheter” växt upp till två starka kvinnor.

När Obama senare avslutade talet med att tacka för all support genom åren så började publiken skandera ”Fyra år till, fyra år till”.

”Jag kan inte det, tyvärr” avslutade Obama med innan han lämnade scenen.

När Donald Trump segrat höll han ett uppmärksammat tal:

Mer:

Uppgifter: Rysslands hemliga dokument avslöjar Trumps sexuella handlingar