Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Breiviks svenska "flickvän" skickar sexnoveller till honom: "Mycket detaljerat"

- 12/01/2017, 09:19 -
Breivik får många brev skickat till sig – bland annat sexnoveller från en svensk kvinna.
1 av 3

Breivik får många brev skickat till sig – bland annat sexnoveller från en svensk kvinna.

TT

Nu stämmer han norska staten – igen.
2 av 3

Nu stämmer han norska staten – igen.

NTB scanpix

Han vill få mer rätt till att växla brev.
3 av 3

Han vill få mer rätt till att växla brev.

NTB scanpix

Anders Behring Breivik får flera brev från kvinnor – bland annat en 20-årig kvinna som skriver erotiska noveller.

Terroristen och massmördaren Anders Behring Breivik får många brev under sin tid i fängelset. Flera av dem kommer från en svensk kvinna i 20-årsåldern som går under namnet "Victoria" som kommer från en svensk småstad.

Sedan februari 2012 har hon skickat 133 brev och hon har fått cirka 20 brev tillbaks från den livstidsdömde fången.

TT

All post som skickas till Breivik läser den norska kriminalvården igenom och cirka 15 procent av alla brev handlar om att bygga högerextrema nätverk. Resten är exempelvis kärleksbrev från kvinnor som den 20-åriga svenska kvinnan.

"Victoria" blev 2015 intervjuad av AFP och menade då att hon kom i kontakt med Breivik 2007 när båda spelade World of Warcraft. 2009 bröt han kontakten med henne och det var inte förrän efter terrorattacken den 22 juli 2011 som hon såg hans ansikte igen.

– Jag känner lika starkt för honom som jag gjorde för åtta år sen. Han är den enda personen som jag någonsin har älskat – och Anders har uttryck sin kärlek för mig. Jag kommer vänta för evigt om det behövs, sa kvinnan då till AFP.

Nu har alltså kvinnans brev blivit uppmärksammade igen eftersom Breivik stämmer den norska staten för att få möjlighet att skriva brev och få besök av vem han vill. Han menar att staten bryter mot mänskliga rättigheter – och rätten till privatliv. Detta enligt europeiska konventionen om skydd för de mänskliga rättigheterna och de grundläggande friheterna, artikel 8.

Ett brev som blivit särskilt omtalat är en erotisk novell med "Victoria" och Breivik i huvudrollerna. Enligt regeringsadvokaten är novellen "mycket detaljerad". Flera av hans svar har stoppats av Kriminalvården eftersom de vill förhindra att han bygger ett högerextremt nätverk.

– Det är en mycket detaljerad beskrivning av hur hon ser sig en sexuell kontakt mellan de båda. I och för sig väldigt välskriven, säger regeringsadvokaten Fredrik Sejerstad, enligt norska Dagbladet.

TT

Men "Victoria" är inte ensam om att skicka kärleksbrev till terroristen. Det finns en lång rad av kvinnor som förklarar sin kärlek till honom i brev – och han ska hänga bilder på kvinnorna i sin cell.

Breiviks advokat Øystein Storrvik menar att den norska staten har för strikta i sin censur och att han har rätt till att få skicka brev.

Under måndagen var Breivik i rätten. Massmördaren har stämt norska staten för att han inte får träffa vem han vill och inte skriva till vem han vill i fängelset. En video från den tillfälliga rättegångssalen visar hur terroristen förändrat sitt utseende i fängelset. Se videon här nedan.

Som vi vet sedan tidigare så har Breivik klagat en del på sitt liv i fängelset. Han klagade ju bland annat på att hans väldigt lyxiga fängelseliv inte duger. Han vill också ha fler besök för att en dag kunna bli pappa.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Borde Breivik har rätt att få alla brev?