Hela Europa har drabbats av kraftigt snöoväder den senaste veckan.
1 av 3
Hela Europa har drabbats av kraftigt snöoväder den senaste veckan. - Foto: Instagram/Twitter
Inte det bästa semestervädret när en väntar sig sol och stränder.
2 av 3
Inte det bästa semestervädret när en väntar sig sol och stränder. - Foto: TT BILD
Nu tror många att köldknäppen är ett tecken på jordens undergång, enligt en 500 år gammal profetia.
3 av 3
Nu tror många att köldknäppen är ett tecken på jordens undergång, enligt en 500 år gammal profetia. - Foto: TT BILD

Två dagar av snökaos – därför tror många att jordens undergång är nära

Många är rädda att profetian om två dagars ihållande snö över just den här platsen kan vara ett tecken på jordens undergång.


Det är inte bara här i Sverige som det extrema vintervädret har orsakat kaos på sistone. Om du drömmer om att fly till varmare breddgrader kring Medelhavet så får du tänka om.

Den senaste veckan har södra Italien drabbats av ovanligt kraftigt snöoväder. En del av Europa där det vanligtvis brukar vara soligt och varmt även såhär års.


Många är oförberedda på kylan, som har varit den direkta orsaken till 23 dödsfall i Polen, Italien, Bulgarien och Ryssland under de senaste dagarna. Flera av de avlidna har varit hemlösa och flyktingar.


Enligt Independent har myndigheterna i Warsawa rapporterat in 71 dödsfall på grund av nerkylning i Polen sedan 1 november förra året.

Nu verkar det som att en del vidskepliga människor är rädda att den här oväntade kylan och vintervädret kan vara ett tecken på att apokalypsen är nära.


För 500 år sedan förutspådde den italienska filosofen, fysikern och astrologen Matteo Tafuri hur jordens undergång skulle ske.

Enligt honom skulle apokalypsen inledas med två dygn av ihållande snöfall över halvön Salento. Såhär beskrev han det med egna något kryptiska ord:

"Salento med palmer och mild sydlig vind, snöiga Salento men aldrig mer efter att ha träffats.

Två dagar med snöfall, två blixtar i skyn. Jag vet att världen går under, men jag längtar ej."


Nu har det snöat under två dygn över halvön Salento och de vidsträckta stränderna är klädda i ett snötäcke.


Vissa tror alltså att det här kan vara ett tydligt tecken på jordens undergång. Andra kanske helt enkelt väljer att se det som ett varningstecken på att vi måste ta klimathotet på allvar.

Som av en händelse tillträder Donald Trump – känd som förnekare av klimathotet – sin tjänst som USA:s president den 20:e januari.

Om du tycker att den här profetian känns läskig, så kommer du få ännu mer creeps av läsa om hur en filosof förutspådde Donald Trumps valseger i detalj – för mer än 18 år sedan.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tror du på gamla profetior?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Uppgifter: Israel ska ha träffat mål i Iran

Nu börjar världshistoriens största val

En tiondel av mänskligheten kan delta när världens största val nu inleds. Men frågan är vilka möjligheter indierna har vid urnorna. Det ses som givet att premiärminister Narendra Modi behåller makten. Människor är benägna att rösta bort demokrati om de får säkerhet i utbyte. Och det är så de uppfattar honom, säger Indienexperten Sten Widmalm.

Bank nekade gravid provanställning

En kvinna som sökte anställning i kundtjänsten till en bank nekades provanställning på grund av graviditet.

Två gripna efter skottlossning

En man och en kvinna i 40-årsåldern greps under natten till fredagen efter en skottlossning mot en port i centrala Sundsvall. Enligt polisen är det enstaka händelse utan koppling till gängkonflikter.

Över hundra döda i stora översvämningar

Flera dagars kraftiga översvämningar i Pakistan och Afghanistan har krävt minst 130 liv.

Mamma i Afrika har 130 gånger större risk att dö

1 timme sedan
Afrikanska kvinnor har 130 gånger större risk att dö av komplikationer i samband med graviditet och förlossning än en kvinna i Europa eller Nordamerika, visar en ny FN-rapport. Och framstegen gällande mödradödligheten världen över har stannat av.