Allie, 18, har en svart pojkvän – därför vägrar hennes föräldrar betala skolan

Nu har 18-åriga Allie startat en insamling för att kunna gå på universitetet.


18-åriga Tennessee-bon Allies föräldrar hade sparat pengar för att deras dotter skulle få gå på college. Men när de för ett år sedan fick se en bild på killen hon hade börjat dejta reagerade de starkt och förbjöd henne att träffa honom.

När paret ändå fortsatte att ses bestämde sig föräldrarna för att inte längre hjälpa sin dotter med att betala skolan. Anledningen var att Allies nya kille är svart.

– Jag berättade för mina föräldrar att jag hade börjat träffa en kille som hette Michael. Jag hoppades på att han skulle lära känna min familj och visade en bild på honom för mina föräldrar. Samtalet var över redan innan det hade börjat, skriver Allie på Gofundme.com.

– Min pappa gav mig inga alternativ, han sa att jag inte fick träffa Michael igen. Varför? Helt och hållet på grund av hudfärgen. Det var inget svagt "nej" heller, jag kommer aldrig att glömma hur mina föräldrar skrek, fortsätter hon.

Trots att föräldrarna hade förbjudit dem att ses så fortsatte Allie och hennes kille att träffas i hemlighet. Efter att ha varit tillsammans i nästan ett år bestämde sig Allie för att göra ett nytt försök för att få föräldrarna att acceptera Michael.

Men då blev det ännu värre.

– Mina föräldrar har bestämt sig för att inte längre hjälpa mig med ekonomin. De kommer inte längre att hjälpa mig med sparpengar, bil, telefon eller utbildning, och nu måste jag betala själv för college, skriver hon.

FacebookFacebook

Allie skriver också att hennes föräldrar kontaktat hennes skola för att få henne avstängd från de organisationer och klubbar hon är engagerad i.

Eftersom hon inte längre har tillgång till sparpengarna som skulle gå till utbildning så bestämde sig Allie för att försöka samla in pengarna själv för att, trots föräldrarnas beslut, ta sig till college. Men trots lån, jobb och stipendium saknades det fortfarande närmare 100 000 kronor. Det var då Allie vände sig till Gofundme.com.

Hon berättade sin historia på sajten och startade en kampanj för att samla in pengar. Under de fem dagar som kampanjen har varit igång så har över 1000 personer skänkt pengar. I skrivande stund har strax under 300 000 kronor samlats in för att hjälpa Allie att betala för college. Alltså långt mer än vad Allie hade som mål.

Allies pappa säger att beslutet att inte hjälpa sin dotter ekonomiskt med skolan inte hade med hennes pojkväns hudfärg att göra. Enligt honom handlade det beslutet om att hon var bortskämd. Han säger också att han ogillar Michael på grund av andra orsaker än hans hudfärg, skriver Independent.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Skulle du kunna tänka dig att skänka pengar till Allie?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Misstänkt utbrott av mjältbrand i Laos

Inget brott bakom död i Torsby

Polisen bedömer att det inte ligger något brott bakom att en kvinna hittades död vid en golfbana i Torsby i Värmland i söndags.

Regeringen skyndar på riktlinjer för skärmtid

Redan efter sommaren kommer nya riktlinjer för hur barn och unga ska använda skärm och sociala medier. Vi har en alarmerande utveckling, säger socialminister Jakob Forssmed (KD).

The Body Shops hemsida ligger nere: "Tack för.."

The Body Shops hemsida ligger nere. Trots att personal säger att den kommer att fungera igen inom kort har sidan redan legat nere i snart tre veckor. Väntar de svenska The Body Shop-butikerna samma öde som de brittiska?

Kriminell personal – HVB-hem tvingas stänga

Aktivt kriminell personal, stök och en nedbränd byggnad. Efter larm från polisen stängs ett HVB-hem på Gotland med omedelbar verkan, rapporterar lokala medier.

Polisen i Tibro rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"På riksväg 49, i utkanten av Tibro och i riktning mot Skövde, kör en kranbil in i en vägportal.", skriver polisen på sin hemsida.