Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Polis förde upp sina fingrar i Kaylas vagina på parkering – inför kollegan

- 20/01/2017, 11:52
I oktober 2012 ska Angela Hawkins (till vänster) ha genomfört en kroppsvisitation med våld.
1 av 4

I oktober 2012 ska Angela Hawkins (till vänster) ha genomfört en kroppsvisitation med våld.

Facebook/TT

Undersökningen skedde öppet inför en manlig poliskollega (bilden är en arkivbild).
2 av 4

Undersökningen skedde öppet inför en manlig poliskollega (bilden är en arkivbild).

TT

I mars 2012, innan den aktuella händelsen inträffade, tilldelades Angela Hawkins en hedersmedalj för tidigare arbetsinsats.
3 av 4

I mars 2012, innan den aktuella händelsen inträffade, tilldelades Angela Hawkins en hedersmedalj för tidigare arbetsinsats.

Facebook

Arkivbild från tidigare ingripande av Saint Louise Country Police.
4 av 4

Arkivbild från tidigare ingripande av Saint Louise Country Police.

TT

Den vaginala undersökningen skedde med övervåld från polisens sida. Därefter slängdes hon in i en lastbil med full kraft.

I oktober 2012 blev afroamerikanska servitrisen Kayla Robinson från St Louis i USA stannad av polisen efter att ha gjort en olaglig u-sväng sin bil.

Polisen som stannade henne, Angela Hawkins, ska i förhör ha sagt att hon såg att Robinson gömde en liten påse med marijuana i sina trosor och även försökte gömma en bit kokain under sin fot i bilen.

När försöket att gömma drogerna upptäcktes så lämnade Robinson över påsen med marijuana, men nekade till innehavet av kokain.

Därefter menar Kayla Robinson att hon blev utsatt för en full kroppsvisitering, som hon känner att det inte fanns några belägg för. Den ska också ha genomförts med övervåld.

I förundersökningen beskrivs händelsen som att polisen Angela Hawkins tog med Kayla Robinson till en närliggande lastbilsparkering, iförd handfängsel. Med sig hade polisen sin manliga kollega.

Sedan tog Angela Hawkins på sig gummihandskar, vände Robinson mot kollegan och började knäppa upp hennes byxor.

Vid det här laget ska Kayla Robinson ha gråtit hysteriskt och bönat och bett Hawkins om att bli förd till häktet, så att undersökningen kunde genomföras där istället.

Då tvingades Robinson att böja sig fram, varpå Hawkins förde upp sina fingrar i hennes vagina, fortfarande inför poliskollegan.

Inga droger påträffades under visitationen. Angela Hawkins drog då upp Robinsons byxor igen och slängde henne in i sidan mot en lastbil med full kraft medan polisen krävde att få veta "var drogerna och vapnen fanns" skriver Independent.

Kayla Robinson arresterades för narkotikainnehav, men dömdes aldrig. Hon lämnade in ett formellt klagomål till polisen om hur hon hade behandlats men fick ingen respons.

Tre år senare följde hon upp klagomålet och fick ett svarsbrev från St Louis Metropolitan Police Department att Angela Hawkins hade straffats med disciplinära åtgärder efter händelsen, men Robinson fick inte veta vad det var för typ av åtgärder.

I november 2016 valde Kayla Robinson att gå vidare med ärendet och stämma polisen Angela Hawkins på ett belopp motsvarande 222 000 kronor för skadorna hon utsattes för under visitationen 2012.

I en intervju med Riverfront Times säger Kayla Robinson att poliserna på St Louis Metropolitan Police Department punktmarkerar mot afroamerikaner dagligen.

Polisen kommer enligt henne även med falska anklagelser och hot i förhoppning om att någon av de utpekade ska bryta ihop och förse polisen med värdefull information.

Kayla Robinsons advokat Jeremy Hollingshead har också sagt att St Louis Metropolitan Police Department har "de mest korrupta poliserna i hela USA".

St Louis Metropolitan Police Departments presstalesperson har valt att inte kommentera ärendet eftersom att det fortfarande är under utredning.

Nyheter24 har tidigare skrivit om svenska Matilda som blev nerbrottad och utkastad av vakter under pridefestivalen, efter att ha protesterat mot rasister på området.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.