Under torsdagseftermiddagen fick polisen information om att en man hade "begravts levande" i samband med ett jordskred. (Bilden till höger är en arkivbild)
1 av 3
Under torsdagseftermiddagen fick polisen information om att en man hade "begravts levande" i samband med ett jordskred. (Bilden till höger är en arkivbild) - Foto: TT BILD
Jordskredet inträffade i danska Vrå på Nordjylland.
2 av 3
Jordskredet inträffade i danska Vrå på Nordjylland. - Foto: Google Maps
Mannen har nu påträffats död.
3 av 3
Mannen har nu påträffats död. - Foto: TT BILD

Man "levande begravd" på sin arbetsplats – nu har han hittats död

Räddningsarbetet har pågått under hela dagen. Mannen hittades tillslut på sex meters djup i den våta leran.


Klockan 13:52 under torsdagseftermiddagen fick polisen information om att en man hade "begravts levande" i danska Vrå på Nordjylland.

Olyckan ska ha inträffat i samband med att den 56-åriga mannen arbetade i en grop med förberedelserna inför byggandet av en framtida biogasanläggning.

Enligt ett vittne befann sig mannen i mitten av hålet när jordskredet inträffade. Kollegor försökte gräva och leta efter mannen omedelbart efter jordskredet, utan resultat.

Den djupa gropen täcktes snabbt med våt lera och gyttja, vilket försvårade räddningsarbetet med maskinerna som fanns på plats.

Polisen satte upp tält och belysning runt området och sökte i mörkret efter mannen under kvällen med hundar, utan framgång. Tillslut fick de gräva i den våta gyttjan med sina bara händer.

Räddningsinsatsen pågick under hela torsdagskvällen. Strax före klockan halv nio på kvällen hittades mannen död, begravd i leran på sex meters djup. Mannens fru har informerats om händelsen, enligt danska BT.

Under torsdagsmorgonen drabbades ett hotell i en italiensk skidort av en lavin – upp till 30 personer ska ha omkommit.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på omvärlden – både från Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kinnevik redovisar minskat värde

Stressen på Postnord fick Klara, 20, att krascha: ”Glömde allt”

Klara, 22, hann jobba på Postnord i ett år, sedan blev hon utbränd. Två år senare är hon fortfarande sjukskriven. – Jag visste inte var jag var eller vad jag höll på med, säger hon till Nyheter24.

Expert: Finns inget EU-förbud mot att elda grenar

Det nya eldningsförbudet har skapat hetsig debatt om att EU styr och ställer om folks trädgårdar och fått vice statsministern att utlova ändringar. Men råder det ens något förbud? En expert reder ut.

Fackförening prisas för grön omställning

Fackorganisationen Just Transition Centre får Göteborgs årliga hållbarhetspris på en miljon kronor.

Börsen ser ut att öppna uppåt

Det lutar svagt uppåt i terminshandeln på IG Markets inför Stockholmsbörsens öppning. Utvecklingen ligger i linje med ledande Europabörser.

Låste in man och tände på

Mannen blev under vapenhot inlåst inne på restaurangen. Sedan började det brinna i lokalen, som ligger vid Angereds torg i Göteborg.