Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hunden Vera behövde rädda sina valpar – gick två mil med brutet ben

- 22/01/2017, 20:51 -

En underbar video visar hur Vera tar två okända människor till en övergiven bil där hennes nyfödda valpar ligger.

Det här måste nog vara den bästa hunden som finns. Vera som hon heter vandrade runt på ett torg i södra Spanien när Lianne Powell la märke till att hunden var väldigt mager och tog henne därför till veterinären Ellen Sobry, skriver Metro.

Väl på plats märkte de att hon hade brutit ena benet och att hon nyligen måste ha fött då hon producerade mjölk. Genast försökte de därför hitta hennes valpar men tyvärr med ingen lycka. Då började istället Vera visa dem vägen.

Så med ett brutet ben började de tre vandra.

Vera. Bildkälla: Facebook

Två mil längre bort var de sedan framme. I en övergiven bil fan Lianne och Ellen massvis av nyfödda valpar.

– Den här hunden kände inte oss, vi hade precis mött henne, så det var helt otroligt hur hon beslutade sig att lita på oss och visa vart vi skulle gå, säger Ellen enligt Metro.

Vera med sina valpar. Bildkälla Facebook

Ellen tror att Vera lämnades ensam av jägare då jägarsäsongen börjar lida mot sitt slut.

– De har ingen användning av dem längre, de använder dem för att jaga och när de sen börjar bli lite slöa slänger de bara bort dem.

Nu är i alla fall Vera och hennes valpar i säkerhet hos Ellen och det arbetas på att finna ett hem till valparna, skriver Metro.

Videon på när de hittar valparna kan du se i spelaren ovan.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.