Tisdag 15 Jun
Stockholm

22-årig man våldtogs av polis i Frankrike: “Jag trodde jag skulle dö”

En polis ska ha våldtagit 22-åriga Théo under en id-kontroll.
1 av 3
En polis ska ha våldtagit 22-åriga Théo under en id-kontroll. Foto: Montage TT
Théo skadades allvarligt av våldtäkten.
2 av 3
Théo skadades allvarligt av våldtäkten. Foto: Christine Olsson / CHRISTINE OLSSON / SCANPIX
Under måndagen demonstrerade människor för Théo.
3 av 3
Under måndagen demonstrerade människor för Théo. Foto: Milos Krivokapic

22-åriga Théo våldtogs i samband med en id-kontroll i förorten Aulnay utanför Paris. Han uppges ha fått allvarliga skador.

Kommentera (5)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var förra veckan som 22-åriga Théo ska ha blivit våldtagen av en polis mitt under en id-kontroll, i Frankrike. Händelsen har nu orsakat stora protester i landet. Detta skriver Aftonbladet.

I torsdags skulle Théo id-kontrolleras av fyra poliser i sin hemstad Aulnay, en förort norr om Paris, men kontrollen spårade ur. Han upplevde inte bara att polisen medvetetet ville skada honom – det gick så långt att en av poliserna ska ha våldtagit honom.

Händelsen fastnade på en övervakningsfilm som visar hur poliserna fick ned Théo på magen och slog honom. Han lyckades vända på huvudet och titta bakåt.

– Då kände jag hur en polis stack in batongen så hårt han kunde i min stjärt. Det gjorde fruktansvärt ont, berättar Théo för nyhetskanalen BFM.

Ett vittne till händelsen lyckades filma polisernas övergrepp från en annan vinkel, som visar att Théos byxor är neddragna till låren.

Théo bönade polisen om att sluta slå honom. Då svarade dem med att spruta tårgas i ansiktet, slå honom i huvudet sätta på handklovar.

– Jag trodde jag skulle dö, berättar han för nyhetskanalen.

Fick allvarliga skador

Till följd av allt våld blev Théo undersökt av läkare, som kunde se att han hade ett fem-sex centimeter långt sår i rumpan, och att han förlorat mycket blod.

Théo är nu sjukskriven i 60 dagar och riskerar att få svar att kissa i framtiden, skriver Al Jazira.

Polisen ångrar vad han har gjort

Tre av poliserna är nu misstänkta för vållande till kroppsskada i samband med gripandet. Den fjärde polisen, som misstänks för våldtäkten, uppges ångra vad han har gjort.

– Han är totalt slut och upplever det hela som en stor katastrof, säger en talesperson för polisen.

Har inget brottsligt förflutet

Händelsen har skakat Frankrike och ilskan växer i Aulnay. Flera medier varnar nu för att polisvåldet kan orsaka upplopp.

– Theo har inget brottsligt förflutet. Han älskar fotboll och röker aldrig droger. Polisvåldet gör oss rasande, säger en invånare till BFM.

Under måndagen marscherade människor till stöd för Theo som fortfarande är på sjukhus, skriver Aftonbladet.

Läs även: Snart kan kvinnor stämmas för abort – trots våldtäkt och Albatraoz-medlemmen som pressade en ung tjejs ansikte mot sitt kön på en konsert.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.


Kommentera (5)
Kopiera länk
Dela