Lördag 19 Jun
Stockholm

Kontroversiell bok om Madeleine McCann får ges ut – sägs avslöja hur hon dog

Polisinspektören som skrivit boken menar att föräldrarna ligger bakom Madeleines försvinnande.
1 av 5
Polisinspektören som skrivit boken menar att föräldrarna ligger bakom Madeleines försvinnande. Foto: TT Bild
Madeleine försvann från ett hotellrum i Portugal 2007 och fallet är fortfarande inte löst.
2 av 5
Madeleine försvann från ett hotellrum i Portugal 2007 och fallet är fortfarande inte löst. Foto: TT Bild
Föräldrarna, Kate och Gerry McCann, hade lämnat sina barn på rummet för att äta på en restaurang i närheten. De blev misstänkta i början av utredningen men avfärdades senare.
3 av 5
Föräldrarna, Kate och Gerry McCann, hade lämnat sina barn på rummet för att äta på en restaurang i närheten. De blev misstänkta i början av utredningen men avfärdades senare. Foto: TT Bild
Pappan med en bild på Madeleine.
4 av 5
Pappan med en bild på Madeleine. Foto: TT Bild
Kate och Gerry McCann vill stoppa boken som pekar ut dem som ansvariga för dotterns död, men nu har polisinspektören Goncalo Amaral fått rätt att ge ut den i Portugal.
5 av 5
Kate och Gerry McCann vill stoppa boken som pekar ut dem som ansvariga för dotterns död, men nu har polisinspektören Goncalo Amaral fått rätt att ge ut den i Portugal. Foto: TT Bild

En polis menar att han har lösningen på det mystiska fallet med Madeleine McCanns försvinnande.

Kommentera (8)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Madeleine McCann försvann i Portugal när hon bara var tre år gammal. Det är en sorglig historia och det är i nuläget oklart om sanningen om vad som verkligen hände någonsin kommer avslöjas.

Nyligen kom det fram att polisen jobbar med ett nytt hett spår i fallet och det har sagt att en pedofilgrupp valde ut henne.

madeleine mccannMadeleine försvann när hon var tre år. Fallet är fortfarande inte löst. Bildkälla: TT

Madeleines föräldrar blev först misstänkta, men det spåret släpptes snabbt, och de menar själva att Madeleine blev kidnappad, skriver danska BT.

Men polisinspektör Goncalo Amaral, som först ledde Madeleine-utredningen, tror att föräldrarna ligger bakom försvinnandet och nu ska han släppa en bok om det.

madeleine mccannBildkälla: TT

Föräldrarna lämnade Madeleine och deras två andra barn på hotellrummet när de semestrade i Portugal. De gick och käkade i närheten och gick då och då till hotellrummet för att se till barnen. Så långt håller Amaral med om vad som hände, men sen går berättelserna isär.

Föräldrarna menar att Madeleine plötsligt var borta när mamman var tillbaka på hotellet för att se till barnen. Amaral däremot tror att dottern av någon anledning dog på rummet och att föräldrarna försöker mörka det genom att säga att dottern blivit kidnappad, vilket han skriver i boken.

Exakt vad som hände är han inte säker på, men han tror att det till exempel kan ha skett en olycka och att föräldrarna inte vill avslöja det.

madeleineMadeleines föräldrar med en bild som ska visa hur hon ser ut flera år efter försvinnandet. Bildkälla: TT

Han har försökt ge ut den ett tag men föräldrarna har inte gillat boken. De har stämt honom och 2015 blev Amaral dömd att betala 400 000 pund, alltså mer än 4 miljoner kronor, till föräldrarna. Då stoppades även boken, men nu har det överklagats och ett nytt domstolsbeslut ger Amaral rätten att ge ut boken med påståendet att föräldrarna är inblandade treåringens död.

Polisinspektören anser att det finns flera anledningar till att misstänka föräldrarna. Han vill bland annat att de utreds eftersom de verkade oberörda av dotterns försvinnande när han skulle förhöra dem, skriver danska BT.

Läs också om polisens spår som pekar på att att känd TV-profil kan ha kidnappat flickan och om den mystiska kvinnan i Rom som visade sig vara svensk.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler spännande nyheter.

Följer du fallet Madeleine McCann?
Tack för din röst!
Kommentera (8)
Kopiera länk
Dela