Måndag 14 Jun
Stockholm

Christopher misshandlade sin flickvän – tvingade henne tatuera "Chris ägodel" på bröstet

Christopher Goetze, 32, från Maidstone i Storbritannien har gjort sig skyldig till misshandel och olaga vapeninnehav.
1 av 5
Christopher Goetze, 32, från Maidstone i Storbritannien har gjort sig skyldig till misshandel och olaga vapeninnehav. Foto: Kent Police
Enligt flickvännen ska hon har levt i fara för sitt eget liv.
2 av 5
Enligt flickvännen ska hon har levt i fara för sitt eget liv. Foto: Kent Police
Han ska bland annat ha slagit henne med ett samurajsvärd och hotat att tända eld på henne.
3 av 5
Han ska bland annat ha slagit henne med ett samurajsvärd och hotat att tända eld på henne. Foto: Kent Police
Polisen hittade flera vapen som mannen saknade licens för.
4 av 5
Polisen hittade flera vapen som mannen saknade licens för. Foto: Kent Police
Goetze tvingade även sin flickvän att tatuera in "Chris ägodel" över sitt eget bröst.
5 av 5
Goetze tvingade även sin flickvän att tatuera in "Chris ägodel" över sitt eget bröst. Foto: Kent Police

Christophers flickvän fruktade för sitt liv under förhållandet, där hon bland annat blev slagen med ett samurajsvärd tills hon svimmade.

Kommentera (8)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Christopher Goetze, 32, från Maidstone i Storbritannien hade varit tillsammans med sin jämngamla flickvän i lite drygt ett år.

Flickvännen trodde att de hade ett förhållande byggt på ömsesidig respekt och kärlek, men snart visade Christopher upp mardrömslika sidor.

Bland annat tvingade han henne att tatuera in "Chris ägodel" över sitt eget bröst.

Den 30:e juli förra året hamnade paret i ett bråk, i samband med att han fick reda på att hon hade börjat jobba som sexarbetare igen. Bråket höll på att kosta flickvännen hennes liv.

Misshandeln inleddes med att Goetze högg flickvännen i benet med en tapetskrapa. Därefter slog han henne upprepade gånger och stampade på hennes revben.

Han ska sedan ha släpat henne ner för trappan i hemmet och beordrat henne att sätta sig ner i en soffa, samtidigt som han hotade med att tända eld på henne.

Den 32-åriga mannen tog sedan ner ett samurajsvärd från väggen och slog henne med det flera gånger över ryggen tills hon blev medvetslös.

En av de tillhyggen som användes vid misshandeln. Bildkälla: Kent Police

En vecka senare fortsatte misshandeln. Denna gång attackerade han flickvännen med en kniv. Såret blev djupt och behövde sys, men Goetze vägrade låta henne åka in till sjukhuset av rädsla för att åka fast för misshandel.

Istället tvingade han sin mamma att sy igen flickvännens sår med nål och tråd utan bedövning. Bristen på rätt vård gjorde att såret blev infekterat.

Tillslut polisanmälde flickvännen misshandeln och Goetze arresterades i augusti 2016.

Vid en husrannsakan i ett garage som Goetze hyrde i Rochester hittade polisen ett antal vapen som han inte hade licens för, bland annat ett avsågat gevär, en startpistol och en bedövningspistol.

Bild från polisens förundersökning. Bildkälla: Kent Police

Goetze erkände sig skyldig till vållande av kroppsskada och olaga vapeninnehav.

Däremot friades han från anklagelserna om grov misshandel, då flickvännen mådde så dåligt under rättsprocessen att hon inte klarade av att genomföra alla förhör.

Polisens utredare Christopher Groves sa under rättegången att flickvännen hade visat ett enormt mod som vågade bryta sig loss ur Christopher Goetzes våld och att det förhoppningsvis kan inspirera andra i hennes sits att göra detsamma.

– Händelserna har varit oerhört traumatiserande för offret och hon kommer högst sannolikt behöva leva med minnet av Goetzes handlingar resten av sitt liv, sa utredare Groves i ett uttalande enligt Metro UK.

Nyheter24 har tidigare skrivit om en lärare i Ronneby som ska ha torterat sina skolelever under tre års tid, bland annat genom att sätta plastpåsar över deras huvuden.

Här kan du också läsa om viktiga tecken som kan visa att din partner har psykopatiska drag. Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på omvärlden – både från Google Play och App Store.

Kommentera (8)
Kopiera länk
Dela