Så mycket tjänar porrstjärnor – och det är nog mindre än vad du tror

- 16/02/2017, 13:16 -

Det är lätt att tro att porrstjärnor tjänar en hel del pengar, men är det verkligen så verkligheten ser ut?

De flesta vet idag att det går att hitta gratis porr på internet, men många kanske är nyfikna på vad porrstjärnorna kan tänkas tjäna.

Independent har pratat med Derek Hay, grundare till agenturen LA Direct Models om vad en genomsnittlig porrskådis tjänar. Och det är nog inte så mycket som du tror.

Enligt honom spelar vilken typ av scen och vad en skådespelare är villig att göra in vad för typ av lön de kan tänkas få. Och det skiljer markant mellan män och kvinnor.

Standarden för kvinnliga skådespelare brukar ligga på runt 1 000 dollar, cirka 9 000 svenska kronor, för en scen med en manlig motskådespelare.

Bildkälla: Pixabay

Och 700-800 dollar, cirka 6 000-7 000 svenska kronor, för en scen med en annan kvinnlig skådespelare. Dessa siffror kan dock öka och minska med mellan 10 och 20 procent beroende på skådespelarens ålder och erfarenhet.

Om det exempelvis är en skådespelares första scen av något slag, till exempel en analsex-scen. Då ökar bolaget sitt erbjudande för att motivera personen. Enligt Hay kan en kvinnlig skådespelerska tjäna "premium-belopp" för en sådan scen.

Hur mycket är då ett premiumbelopp? Hay berättar att det kan vara allt från 2 000 dollar, cirka 18 000 kronor till 6 000 dollar, cirka 53 000 kronor.

– Men jag har sett högre siffror än så, även om det är ovanligt, säger han.

Bildkälla: Pixabay

Generellt sätt så är porrindustrin en av få branscher där kvinnor tjänar mer än män. Men Hay poängterar att många manliga porrskådespelare fortfarande blir betalade vad andra skulle anse vara "en hel del", samt att de har fördelen att kunna jobba mer och oftare än kvinnor.

De porrstjärnor som tjänar riktigt mycket tjänar enligt Hay mellan 300 000-400 000 dollar om året, vilket är mellan 2,6 miljoner och 3,5 miljoner kronor. Hur mycket mindre kända skådespelare tjänar beror annars på hur många scener de spelar in per år, skriver Independent.

Nyheter24 har tidigare skrivit om vilka länder som såg mest porr under 2016 och vilka de populäraste porrsökningarna i Sverige var 2016.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Hade du kunnat tänka dig att jobba som porrstjärna?