Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Autistiska Emily rånades och misshandlades brutalt av okänd tjej

- 16/02/2017, 22:30
Det var i måndags kväll som överfallet inträffade.
1 av 4

Det var i måndags kväll som överfallet inträffade.

Facebook

Emily O'Reilly före misshandeln. Varning för hemska bilder i bildspelet.
2 av 4

Emily O'Reilly före misshandeln. Varning för hemska bilder i bildspelet.

Facebook

Hennes mamma uppger att Emily har fått skador för livet.
3 av 4

Hennes mamma uppger att Emily har fått skador för livet.

Facebook

Emily och hennes mamma.
4 av 4

Emily och hennes mamma.

Facebook

Emily fick diagnosen Aspergers när hon var sex år gammal, vilket innebär att hon har svårt att läsa av när hon är i en hotfull situation.

Tonåringen Emily O’Reilly var i måndags kväll på väg till en kompis hus i Darlaston, Storbritannien, när hon plötsligt utsattes för en helt oprovocerad attack som höll på att kosta henne livet.

– Hon krävde att jag skulle ge henne min mobil, säger Emily O'Reilly till Metro UK.

Tjejen slet tag i hennes hår så att hon föll i marken, där Emily fick ta emot upprepade sparkar och slag. Den hotfulla tjejen stampade även på hennes ansikte tills hon blev medvetslös.

De dokumenterade skadorna i Emilys ansikte. Bildkälla: Facebook

Vännen som Emily skulle träffa kom till platsen och trodde att hon hade dött på grund av det dåliga skicket hon var i. När Emily vaknade upp insåg hon snabbt att hennes mobiltelefon och Pandora-armband hade blivit stulet.

Efter den brutala misshandeln har Emily fått permanenta skador, bland annat kan hon inte öppna sitt högra öga. Hennes mamma säger att hon inte kände igen sin egen dotter när hon besökte Emily på Walsall Manor Hospital.

Emily O'Reilly och hennes mamma, före misshandeln. Bildkälla: Facebook

Emily fick diagnosen Aspergers när hon var sex år gammal, vilket innebär att hon har svårt att läsa av när hon är i en hotfull situation. Det menar Emilys mamma att den andra tjejen utnyttjade under stölden och misshandeln.

– Det enda Emily vill är att vara som alla andra tonårstjejer. Men hon har inte varit sig själv sedan det här hände och jag är rädd för vilka konsekvenser där här kommer ge på längre sikt. Det här våldet på våra gator måste upphöra, säger Emilys mamma till Metro UK.

Nu väljer Emily och hennes mamma att gå ut med de hemska bilderna som visar skadorna, för att uppmärksamma folk på vilken inverkan den här typen av våld kan ha på människors liv.

Under onsdagen grep polisen en 16-årig flicka från Darlaston, misstänkt för rån, skriver Metro UK.

Nyheter24 rapporterade nyligen om en kvinna som utsattes för grov misshandel av sin pojkvän, som även tvingade henne att tatuera in "Chris ägodel" över bröstet, vilket du kan läsa mer om här.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Oroar du dig över oprovocerat våld?