Jillians son svalt till döds – trots att hon ammade honom hela tiden

- 05/03/2017, 22:34 -

Jillian Johnson ammande sin son, men trots det svalt han ihjäl. Flera år senare berättar hon nu om tragedin.

En mamma har gått ut på sin blogg och berättat om en tragedi som inträffade för ungefär fem år sedan.

När Landon Johnson bara var fyra dagar gammal fick han hjärtstillestånd på grund av uttorkning. Det trots att hans mamma Jillian ammat honom

Nu skriver hon om händelsen och hoppas att det kan hjälpa andra. Hon berättar att det bästa rådet hon fått är att efter amningen även mata sitt barn med flaska för att vara säker på att barnet ätit tillräckligt.

"Visste du att det inte är meningen att nyfödda ska gråta hela tiden. De ska äta, sova. Jag hade ingen aning om att anledningen till varför jag inte kunde trösta honom var för att han svalt – bokstavligen", skriver hon på bloggen, skriver brittiska Metro.

Efter att Jillian uttryckt oro för Landons konstanta ätande och gråtande fick hon svaret att det inte var någon fara eftersom han ju fortfarande åt.

Det var bara en läkare som sade att Jillian kanske hade problem att producera mjölk på grund av att hon diagnosticerats med polycystiskt ovariesyndrom. Ingen på sjukhuset sade heller något om att prova att ge Landon ersättning.

De nyblivna föräldrarna blev tillsagda att åka hem från sjukhuset efter tre dagar. Bara 12 timmar senare fick Landon hjärtstillestånd på grund av uttorkning.

Han kördes till sjukhus men en hjärnröntgen visade att han fått hjärnskador på grund av syrebristen. Femton dagar efter att de kommit in till sjukhuset fick Jillian och hennes man ta det fruktansvärda beslutet att stänga av Landons respirator.

Sedan den tragiska händelsen har Jiliian fött två andra barn, men hon plågas fortfarande av skuldkänslor för det som hände Landon, skriver brittiska Metro.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.