Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Helen sa tre ord till mannen som försökte våldta henne – då stack han därifrån

- 06/03/2017, 11:10 -

Helen, 88, blev överfallen när hon var ensam hemma. Hon var riktigt snabbtänkt och fick mannen att fly.

En okänd man tog sig in i en äldre kvinnas lägenhet när hon var ensam hemma – och band sedan fast henne. Mannen böjde sig över henne med intentionen att våldta den 88-åriga kvinnan vid namn Helen Reynolds.

ABC

Händelsen, som skedde i februari i delstaten Pennsylvania i USA, började med att mannen utgav sig för att vara hyresvärd för byggnaden och bad om ett glas vatten. Direkt när han klev in så attackerade han 88-åriga Helen och band fast henne med silvertejp.

Kvinnan skakades givetvis av händelsen, men var samtidigt snabbtänkt. Tejpen som satt fast runt hennes mun satt inte särskilt hårt. Vilket också var tur. För kvinnan lyckades att yttra en mening som fick mannen att släppa tag om henne.

"Jag har hiv" var orden som fick mannen att rygga till och fly därifrån. För ABC-6 berättar kvinnan om händelsen.

– Jag berättade först att jag hade hiv och att min man dog av sjukdomen. Det hela var en lögn och fick honom att fly.

Pixabay

I nuläget har ingen misstänkt lyckats gripas och Helen har bara en sak att säga om det hela.

– Jag har ingenting gott alls att säga om honom. Sätt idioten i fängelse och låt han bli kvar där, säger 88-åringen till tv-kanalen ABC-6.

Vill du komma i kontakt med en kvinnojour så kan du kontakta Kvinnofridslinjen – en nationell stödtelefon för dig som utsatts för hot och våld. Dygnet runt-öppet med telefonnummer 020-505050

Här kan du läsa om åtta sjuka ursäkter som våldtäktsmän kommit undan med – eller läs en debattartikel riktad till dig som blivit våldtagen.