22-årig kvinna backpackade i Australien – kidnappades och våldtogs

- 08/03/2017, 22:21 -
En 22-årig kvinna kidnappades och våldtogs när hon var i Australien.
1 av 3

En 22-årig kvinna kidnappades och våldtogs när hon var i Australien.

Pixabay/TT

Kvinnan var från Storbritannien och hade varit i Australien sedan 2015 som backpacker.
Tjejerna på bilden har inget med artikeln att göra.
2 av 3

Kvinnan var från Storbritannien och hade varit i Australien sedan 2015 som backpacker. Tjejerna på bilden har inget med artikeln att göra.

Pixabay

Här i bakluckan låg den misstänkta mannen.
3 av 3

Här i bakluckan låg den misstänkta mannen.

TT

När polisen stannade bilen trodde de att de stannade en tjuv. Men det visade sig vara något mycket större än så.

Det var i söndags som australiensisk polis stoppade en bil, efter att ha larmats om att en ung kvinna inte hade betalat för sig på en bensinstation. Men det visade sig finnas mer till historien, uppger The Telegraph.

Polisen stannade bilen nära staden Mitchell i Queensland och började genast rikta misstankar om grövre brott än stöld. I bilen fanns nämligen en 22-årig kvinna som hade flera skador i ansiktet, bland annat frakturer, blåmärken och skrubbsår på halsen.

Våldtogs flera gånger

Det visade sig att hon var en brittisk backpacker som varit i Australien sedan 2015. I januari träffade hon en man i kuststaden Cairns, som hon snart beslutade sig för att gå på roadtrip med. Men mannen ska därefter ha utsatt henne för flera allvarliga brott.

Nu uppger myndigheterna att kvinnan hade varit frihetsberövad under två månader, och under tiden våldtagits flera gånger.

Bensinstationen larmade polisen

Enligt personalen på bensinstationen, som larmade till polisen, ska den unga kvinnan ha varit väldigt påverkad. Hon grät och skrek okontrollerat. Medarbetaren på bensinstationen erbjöd sig att ringa polisen, men då hann kvinnan gå tillbaka till bilen och köra iväg.

När hon sprang ut för att kolla bilens registreringsskylt såg hon att polisen gjorde blåskontroller, vilka hon då passade på att tipsa. 15 minuter senare kunde polisen stoppa bilen. När bilen stoppades fanns även en 22-årig man i bilens baklucka som nu är misstänkt.

Bildkälla: TT

Den misstänkta mannen sitter i försvar och har nekats borgen. Han är misstänkt för flera brott – fyra fall av våldtäkt, åtta fall av misshandel, fyra försök till strypning och för att ha frihetsberövat kvinnan, skriver The Telegraph.

Australien är ett populärt resmål för många unga människor. Omkring 600 000 backpackers reser runt landet varje år, enligt BT.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du varit i Australien?