Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Pappan upptäckte sonens sjukdom – efter att ha sett den här bilden

- 11/03/2017, 18:09
Pappan tittade på bilder i sin telefon.
1 av 4

Pappan tittade på bilder i sin telefon.

GoFundMe/TT

När han såg den här bilden upptäcktes sonens sjukdom.
2 av 4

När han såg den här bilden upptäcktes sonens sjukdom.

GoFundMe

Sonen hade cancer i ögat.
3 av 4

Sonen hade cancer i ögat.

GoFundMe

Jaxson på sjukhuset.
4 av 4

Jaxson på sjukhuset.

GoFundMe

Det var efter att pappan tittade på en bild på sin son i telefonen som han upptäckte sjukdomen.

Det var när pappan Owen Scrivens tittade på en bild på sin 14 månader gamla son Jaxson som han upptäckte något märkligt.

I ena ögat fanns en vit reflektion och i det andra fanns en röd. Efter att ha sökt runt på internet och träffat läkare fick han veta att det han sett på bilden visade att Jaxson hade cancer i ögat.


Bildkälla: GoFundMe

– Jag tittar på några gamla bilder och man kan faktiskt se när det ändrades i slutet av november, berättar Owen för brittiska Metro.

När de upptäckte ögonfärgen märkte de även att Jaxson skelade, men utöver det hade det inte varit något mer som varit fel.

I december tog Owen och Emily, från Felphem, sonen till sjukhuset, där läkaren inte hade sett något liknande under sina 17 år i branschen.

Efter ett samtal till det lokala sjukhuset hänvisades familjen till Royal London Hospital där en ögonspecialist upptäckte cancern i ögat.

Bildkälla: GoFundMe

Tumören kommer aldrig att försvinna och Jaxson kommer att behöva övervakas i resten av sitt liv, men läkarna hoppas på att kunna rädda hans öga.

– Efter cellgiften var han väldigt sjuk under ett par dagar. Men efter ett par dagar blev han sitt vanliga glada jag. Hans syn är okej, de kan inte göra en ordentlig synundersökning men av det de hittat så saknar han lite av sitt tunnelseende. Det går vansinnigt bra och vi är så stolta över honom, berättar Owen.

Paret har startat en insamling och hoppas att de kommer kunna öka medvetenheten om sjukdomen och även få andra föräldrar att kontrollera samma sak, skriver brittiska Metro.

Bildkälla: GoFundMe

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du upptäckt något ovanligt i en bild?