Pappan tittade på bilder i sin telefon.
Pappan tittade på bilder i sin telefon. - Foto: GoFundMe/TT

Pappan upptäckte sonens sjukdom – efter att ha sett den här bilden

Det var efter att pappan tittade på en bild på sin son i telefonen som han upptäckte sjukdomen.


Det var när pappan Owen Scrivens tittade på en bild på sin 14 månader gamla son Jaxson som han upptäckte något märkligt.

I ena ögat fanns en vit reflektion och i det andra fanns en röd. Efter att ha sökt runt på internet och träffat läkare fick han veta att det han sett på bilden visade att Jaxson hade cancer i ögat.


Bildkälla: GoFundMe

– Jag tittar på några gamla bilder och man kan faktiskt se när det ändrades i slutet av november, berättar Owen för brittiska Metro.

När de upptäckte ögonfärgen märkte de även att Jaxson skelade, men utöver det hade det inte varit något mer som varit fel.

I december tog Owen och Emily, från Felphem, sonen till sjukhuset, där läkaren inte hade sett något liknande under sina 17 år i branschen.

Efter ett samtal till det lokala sjukhuset hänvisades familjen till Royal London Hospital där en ögonspecialist upptäckte cancern i ögat.

Bildkälla: GoFundMe

Tumören kommer aldrig att försvinna och Jaxson kommer att behöva övervakas i resten av sitt liv, men läkarna hoppas på att kunna rädda hans öga.

– Efter cellgiften var han väldigt sjuk under ett par dagar. Men efter ett par dagar blev han sitt vanliga glada jag. Hans syn är okej, de kan inte göra en ordentlig synundersökning men av det de hittat så saknar han lite av sitt tunnelseende. Det går vansinnigt bra och vi är så stolta över honom, berättar Owen.

Paret har startat en insamling och hoppas att de kommer kunna öka medvetenheten om sjukdomen och även få andra föräldrar att kontrollera samma sak, skriver brittiska Metro.

Bildkälla: GoFundMe

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
Son
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du upptäckt något ovanligt i en bild?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ett år i fångenskap för amerikansk reporter

Två åtalas för sju år gammalt mord

Våren 2017 sköts en man i 40-årsåldern ihjäl på en parkeringsplats i Uppsala. Nu åtalas två män för det sju år gamla mordet.

Även föräldrarna i ättiksfallet överklagar

Föräldrarna till den ättiksförgiftade flickan i Eslöv dömdes till åtta års fängelse. Båda har nu överklagat domen, enligt Lunds tingsrätt.

Börsen öppnar nedåt

Stockholmsbörsen inleder skärtorsdagens handel svagt nedåt. OMXS-index har efter fem minuter backat 0,1 procent.

Stort kärnkraftverk tar steg mot återaktivering

Den japanska kärnkraftsoperatören Tepco har begärt tillstånd för att börja lasta kärnbränsle vid kärnkraftverket i Kashiwazaki-Kariwa i ett steg mot en eventuell återaktivering, rapporterar internationella medier.

Kina slopar strafftullar på australiskt vin

Kina slopar strafftullar på australiska viner, enligt Kinas handelsdepartement. Beslutet är en följd av att de två länderna börjat närma sig varandra i det utdragna handelsbråk som präglat relationen i flera år.