Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Pappa förgrep sig på dotterns vänner – drogade och våldtog 14-åring

- 16/03/2017, 23:32 -
Pappan drogade och hade sex med två vänner till sin dotter. Nu döms han i ett av fallen.
1 av 3

Pappan drogade och hade sex med två vänner till sin dotter. Nu döms han i ett av fallen.

TT

42-åringen frias för våldtäkt mot 17-åringen av högsta domstolen i Brisbane.
2 av 3

42-åringen frias för våldtäkt mot 17-åringen av högsta domstolen i Brisbane.

TT

Pappan drogade de två flickorna innan förde med dem till sitt sovrum.
3 av 3

Pappan drogade de två flickorna innan förde med dem till sitt sovrum.

TT NYHETSBYRÅN

En 42-årig man drogade och lekte sexlekar med sin dotters två vänner, därefter förde han in dem i sitt sovrum. Nu döms han i ett av fallen.

I slutet av förra året dömdes en 42-årig australiensisk man för att ha drogat och våldtagit sin dotters 14-åriga kompis.

Vid tidpunkten för brottet var också en 17-årig flicka närvarande, även hon drogad, men nu frias mannen från åtal i fallet då flickan ska ha gett sitt samtycke.

Rättegången hölls i Brisbanes högsta domstol och till en början hävdade mannens försvarsadvokat att mannen och flickan aldrig skulle ha haft sex. Senare i rättegången erkände dock mannen till samlag med 17-åringen men att det däremot skulle funnits samtycke, något som 17-åringen alltså håller med om.

Mannens advokat Simone Bain har beskrivit drogbruket som en "förkastlig situation", men att 42-åringen ska ha gjort flickorna sällskap till sitt sovrum snarare än att ha tvingat dit dem, skriver australiensiska nyhetssajten Byron news.

Efter våldtäkten ska de båda flickorna ha burit masker och betett sig "larvigt", något som ledde till en diskussion hos juryn när mannen överklagade sin våldtäktsdom mot 14-åringen.

Åklagaren Vicki Lowry menar dock att flickans beteende inte ursäktar våldtäkten och att det snarare kunde förklaras med hennes ringa ålder, och det faktum att hon varit drogpåverkad.

Åklagaren menar dessutom att det är förlegat att bilda sin åsikt kring hur ett offer bör bete sig efter en våldtäkt. Domen mot den 14-åriga flickan står därför kvar.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Borde lagarna skärpas när det gäller våldtäkt?