Natalie, 16, svältes till döds av sin mamma – hittades i sin egen avföring

- 20/03/2017, 09:40 -

Natalie och hennes småsyskon hölls instängda i hemmet, där de torterades och blev gravt undernärda.

Natalie Finn, 16, hittades av vårdpersonal i oktober förra året i sitt hem i West Des Moines, Iowa, i USA.

Hon var i väldigt dåligt skick och hade legat i sin egen avföring under okänd tid, iförd vuxenblöja.

Tonåringen fördes till sjukhuset men hennes liv gick inte att rädda. Hon dog av hjärtstillestånd på grund av svår undernäring.

Natalie och hennes två yngre syskon, 14 och 15 år, bodde hos sin adoptivmamma Nicole Finn tillsammans med ett dussintal katter och hundar.

Huset där barnen hölls instängda. Bildkälla: Google Street View

Djuren hade tagit över hemmet helt och täckt golv och textilier med urin och avföring.

Enligt polisen ska adoptivmamman ha påträffat de tre syskonen tiggandes mat utanför en affär i närheten, vilket ledde till att hon höll dem inlåsta i huset där de torterades och svältes. Hon spikade också för fönstren med plankor för att hindra dem från att fly.

Nicole Finn adopterade tidigare de tre barnen tillsammans med hennes dåvarande man Joseph Finn. Efter deras separation brukade barnen besöka sin pappa i hans hem.

Till polisen ska Joseph ha sagt att barnen föredrog att vara hemma hos honom eftersom att de fick mer att äta där.

Adoptivpappan Joseph Finn. Bildkälla: Polisens bild

Socialtjänsten ska ha besökt adoptivmammans hem åtminstone vid ett tillfälle före Natalies död, men valde att inte sätta in några åtgärder då.

Det var lärare på Natalies skola som hade gjort en orosanmälan till socialtjänsten om att hon ofta kom till skolan smutsig och hungrig. Även Natalies grannar vittnade om att hon brukade tigga för att få kläder och mat.

Socialtjänsten noterade att Natalie var undernärd vid det tidigare besöket, men hon menade att det var för att hon svälte sig själv medvetet. I rapporten från hembesöket uppges det att det fanns tillräckligt med mat i hemmet.

Natalies syskon ska också ha sagt till socialarbetaren att de var rädda för adoptivmamman, men i brist på bevis ansågs det att det inte fanns anledning att ta barnen därifrån.

Socialarbetaren har nu blivit avskedad från sitt jobb.

Natalie Finn. Bildkälla: Facebook

I polisens rapport framgår det att Natalies syskon också var undernärda och hade liggsår skriver KCCI.

– Det som hände Natalie och hennes syskon hade kunnat förhindrats. Det är en fruktansvärd situation och mitt hjärta brister när jag tänker på hur Natalie och hennes syskon var inlåsta i sitt hem, lämnade att dö, sa senator Matt McCoy i ett uttalande under onsdagen.

Adoptivpappan Joseph Finn åtalas nu för kidnappning eftersom att barnen hölls inlåsta mot sin vilja, samt för att ha utsatt barn i beroendeställning för livshotande skador och försummelse.

Nicole Finn åtalas enligt samma brottsrubricering dom adoptivpappan, samt för mordet på 16-åriga adoptivdottern Natalie.

Nyheter24 har tidigare berättat om Elina, 23, som blev utsatt för liknande upplevelser av sin pappa och styvmamma under uppväxten.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.