Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nu har hoverboards krävt sitt första dödsoffer

- 22/03/2017, 21:35
Den populära produkten har tidigare blivit omskriven för sin brandrisk.
1 av 3

Den populära produkten har tidigare blivit omskriven för sin brandrisk.

Faksimil Fox 43/Pixabay

De får bland annat inte tas med på flygplan.
2 av 3

De får bland annat inte tas med på flygplan.

Pixabay

Familjens hus totalförstördes.
3 av 3

Familjens hus totalförstördes.

TT

Många har rapporterat om farorna med hoverboards, och nu har den populära produkten krävt sitt första dödsoffer.

Många har nog slagits av tanken på att köpa en hoverboard, men flera medier har redan rapporterat om farorna med den populära gadgeten.

Nu har den även krävt sitt första dödsoffer. En treårig flicka från Harrisburg, USA. Den lilla flickan dog till följd av att familjens hoverboard, som laddades i ett eluttag på bottenvåningen, tog eld. Två andra flickor kämpar fortfarande för sina liv, enligt uppgifter.

– Familjen hörde ett fräsande och knäppande-ljud från hoverboarden, och en stund senare exploderade den i lågor, berättar brandmästare Brian Enterline för AP via Washington Post.


Familjens hus i lågor. Bildkälla: TT

En talesperson för amerikanska Products Safety Commission berättade att den treåriga flickan är det första rapporterade dödsfallet kopplat till en hoverboard-olycka. Men att myndigheten bara under det senaste året fått in 60 fall där hoverboards fattat eld.

Faran med hoverboards som tar eld har tidigare uppmärksammats, och flera flygbolag tillåter dem inte ombord på planen på grund av brandrisken, skriver Washington Post.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du en hoverboard?