Ett brudpar kastades nyligen av från United Airlines.
1 av 4
Ett brudpar kastades nyligen av från United Airlines. - Foto: Pixabay/TT
Detta för att de tog "fel platser" på flyget – eftersom en man sov på deras. Flyget var inte fullt, enligt brudparet.
2 av 4
Detta för att de tog "fel platser" på flyget – eftersom en man sov på deras. Flyget var inte fullt, enligt brudparet. - Foto: TT
Paret är nu väldigt besvikna.

"Så som United Airlines har hanterat detta var verkligen absurt" säger Michael Hohl.
3 av 4
Paret är nu väldigt besvikna. "Så som United Airlines har hanterat detta var verkligen absurt" säger Michael Hohl. - Foto: Pixabay
För omkring en vecka sedan hölls en rättegång efter att flygbolaget släpat av en man från planet. Det hela berodde på att de hade överbokat flyget.
4 av 4
För omkring en vecka sedan hölls en rättegång efter att flygbolaget släpat av en man från planet. Det hela berodde på att de hade överbokat flyget. - Foto: TT

Brudpar tog fel platser – då ringde flygbolaget polisen

United Airlines är i blåsväder. Senast i lördags kastades paret Michael Hohl och Amber Maxwell av – för att de tog fel platser.


Flygbolaget United Airlines fick nyligen stor kritik efter att bokstavligt ha släpat av en man från flygplanet. Bolaget hade överbokat, och det visade sig att de plötsligt behövde fyra platser.

Eftersom flera passagerare inte ville lämna planet tillkallades polis. Hur dessa släpade av en man med våld fastnade också på film, vilket du kan se här.

Man kan tro att United Airlines skulle ha lärt sig efter händelsen, men dessvärre verkar det inte så.

Så sent som i lördags slängde bolaget av paret Michael Hohl och Amber Maxwell som skulle åka till Costa Rica för att gifta sig, skriver SVT.

Paret var sist på Uniteds flight nummer 1737, från Houston i Texas mot Liberia på Costa Rica. Men väl ombord såg paret hur en man låg och sov över deras säten.

Eftersom de, snällt nog, inte ville väcka mannen tog de ett par andra platser – tre rader ifrån. De tänkte helt enkelt att det kanske inte spelade så stor roll, eftersom planet ändå verkade halvtomt.

Det visade sig att paret hade hamnat på "ekonomi-plus"-stolarna istället för i ekonomi-klass, som var det de hade betalat för.

– Vi trodde inte det var en stor grej. Det var inte som om vi försökte hoppa upp till första klass-stolar, säger Hohl till tv-kanalen KHOU 11.

Kastades av

Personalen ombord hade dock inte alls lika stor förståelse för att paret hade visat mannen hänsyn, och råkat sätta sig på de uppgraderade stolarna. Istället för att förstå paret fick de order om att gå tillbaka till sina platser.

Enligt paret själva löd de order men inom bara några minuter kom en polisman för att "lösa situation" och helt enkelt kasta ut resenärerna – eftersom flygbolaget ansåg att de bröt mot reglerna.

"Verkligen absurt"

I ett uttalande har United Airlines förklarat hur de ser på saken:

”Dessa passagerare försökte vid upprepade tillfällen sätta sig på uppgraderade säten, vilket de inte hade köpt. De ville inte följa besättningens instruktioner och återvända till sina platser."

Flygbolaget ska nu ha bokat om paret. Men Michael och Amber vill inte åka med bolaget igen.

– Så som United Airlines har hanterat detta var verkligen absurt, säger Michael till KHOU 11.

Paret menar själva att de ju var tillmötesgående i situationen men ändå blev avkastade – trots att det fanns lediga platser, skriver SVT.

Michael och Amber ska gifta sig på torsdag och hittills verkar inte bröllopet vara hotat.

Läs även om tio-åringen som hade "olämpliga" byxor och därför inte fick flyga.

Se även hur polisen släpade ut en man med våld från flygplanet.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Var det rätt att kasta av paret?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Telia-anställd stal mobiler för 2,1 miljoner: "Systematiskt"

Kryptokungen – från kändisvärlden till fängelse

Han byggde ett mångmiljardimperium och umgicks med politiska kändisar som Tony Blair och Bill Clinton. Det var en framgångssaga med bara ett fel – allting byggde på en rad lögner. Nu väntar 25 år i fängelse för Sam Bankman-Fried.

Deklaration 2024: Här är personerna Skatteverket kollar extra i år

Varje år gör Skatteverket riktade kontroller inom vissa områden. Har du koll på vilka privatpersoner som kollas extra i årets deklaration?

Nytt avtal för akademiker i kommuner och regioner

Facket och arbetsgivarna har kommit överens om ett nytt avtal för drygt 76 000 akademiker som jobbar i kommuner, regioner och kommunala företag.

25 års fängelse för svindlaren Bankman-Fried

Den tidigare kryptovalutakungen Sam Bankman-Fried döms till 25 års fängelse av en federal domstol i New York. Jag kastade bort allt och det hemsöker mig varje dag, säger 32-åringen i rätten.

Amazons försäljning rasar – i Sverige

Svenskarna överger Amazon, ser det ut som enligt den senaste rapporten till Bolagsverket. Men kanske lyckas man vända trenden med ny AI-teknik.