Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
199
reaktioner idag

Kate, 18, är schizofren: "Jag ritar mina hallucinationer"

Innan 18-åriga Kate fick diagnosen schizofreni blev hon feldiagnostiserad ett par gånger.

När Kate var 17 år fick hon diagnosen schizofreni.

Hon ritar många av hallucinationerna som ett sätt att hantera det.

Kate, 18.

För ett år sedan när Kate var 17 år fick hon diagnosen schizofreni. Något hon gör för att hantera sjukdomen är att rita av sina hallucinationer.

Innan hon fick diagnosen blev hon feldiagnostiserad ett par gånger. Men när hennes föräldrar insåg att hennes mentala hälsa blev värre så kunde hon få den rätta diagnosen – schizofreni.

Kate själv menar att hon alltid har varit en konstnär, men det var först när den psykiska sjukdomen dök upp som hon förstod vad det innebar, skriver hon i ett inlägg på Boredpanda.


Bildkälla: Instagram

"I mina hallucinationer hör jag ofta röster, ljudeffekter, random ljud. Jag ser också insekter, ansikten och ögon befriade från kroppen." skriver Kate.

Ofta ser hon insekter i sina hallucinationer och hon förklarar det som att depressionen får henne att känna sig värdelös som en fluga och att insekterna som hon illustrerar representerar hennes sjukdom.

"Den här kryper ut ur ventilen i mitt tak och gör klickljud eller så ser jag hur den kryper ut underifrån saker."


På hennes Instagramkonto publicerar hon bland annat sina teckningar av hallucinationerna, då hon vill sprida kunskap om sjukdomen.

Se även den här videon som enligt forskare kan få dig att hallucinera

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Mer:

Jag fick sparken när jag blev utbränd – nu vägrar jag vara duktig