Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Uppgifter: Misstänkte terroristen Rakhmat Akilovs bror gripen i Uzbekistan

- 25/04/2017, 15:08 -

Facebook

Rakhmat Akilov, 39, är huvudmisstänkt för terrorattacken i Stockholm. Nu har även hans bror gripits.

Enligt uppgifter till TV4 har Rahkmat Akilovs bror gripits i Uzbekistan.

Rahkmat Akilov är huvudmisstänkt för den terrorattack som skakade Stockholm fredagen 7 april. Enligt uppgifter till Expressen har han erkänt terrorbrottet som han ska ha begått på uppmaning av IS.

Akilov kapade en Spendrup-lastbil och kördes en vansinnesfärd längs Drottninggatan. Till följd skadades ett 15-tal personer. Fyra personer och en hund dog till följd av den fruktansvärda attacken.

I söndags greps ytterligare en man som uppges vara i 25-års åldern i Örkelljunga, Skåne för terrorattacken. Polisen är förtegna om misstankarna mot den anhållna mannen.

Under tisdagseftermiddagen framkom alltså uppgifter om att Akilovs bror har gripits i Uzbekistan. Detta för att polisen vill ta reda på så mycket som möjligt om huvudmisstänkte Akilov – även genom hans familj.

Akilovs bror ska ha gripits efter terrordåden i Stockholm. Säkerhetstjänsten förhörde honom, men släppte honom fri under måndagskvällen, skriver Expressen.

Se även: Här är Rakhmat Akilovs dolda liv på Facebook

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.