Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Coca-Colas nya smak är snart här – ska hjälpa dig att bajsa mer

- 27/04/2017, 10:11 -

Coca-Cola lanserar en ny smak i en vit flaska. Och samtidigt innehåller den en överraskning.

I över hundra år har människor kunnat dricka Coca-Cola, men som du säkert vet var det allt annat än en läsk från början.

Apotokaren John Styth Pemberton skapade Coca-Cola i syfte att hjälpa mot magont, och började säljas som läsk först senare. Men nu verkar det som att vi faktiskt är tillbaka till den ursprungliga funktionen igen.

I ett officiellt pressmeddelande berättar företaget nämligen att de kommer lansera Coca-Cola Plus som har ett helt annat syfte mer än att släcka törsten:

Den ska nämligen hjälpa dig att bajsa.

Drycken är den första från Coca-Cola som godkänts som så kallar "FOSHU" av den japanska regeringen. Det innebär att varan har en speciell hälsofunktion.

Coca-Cola Plus, som kommer i en vit flaska, lanseras alltså i Japan redan nästa månad.


Det som gör drycken speciell är att den inte innehåller några kalorier, utan fem gram av osmältbar dextrin, ett slags kostfiber, per 470 milliliter.

Och som vi vet är det alltså kostfiber som får tarmarna att röra på sig och hindrar förstoppning. Med andra ord blir det tja, lättare att bajsa.

Den smakar fortfarande som Coca-Cola, och riktar sig till hälso- och smakmedvetna konsumenter över 40 år.

– Att dricka en Coca-Cola Plus varje dag med mat kommer hjälpa till att undertrycka fettabsorptionen och hjälpa till att mäta nivåerna av triglycerider i blodet efter att man har ätit, säger Dr David Machiels, chef över produktutveckling på Coca-Cola Asien.

– Vi hoppas att människor kommer dricka den till varje måltid, säger Machiels i ett uttalande.

Gillar du läsk? Då kanske du vill veta vad skillnaden mellan Coca-Cola och Pepsi egentligen är?

Kolla även: Han kör ner bilen i 12 000 liter Coca Cola – för att bli av med rostfläckarna

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Vill du att Coca-Cola Plus ska komma till Sverige?