Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hemlösa Bobby fick hjälp av polisen – hans förvandling är otrolig

- 28/04/2017, 17:20 -

Hemlösa Bobby lärde känna några poliser strax utanför New York som han bad om hjälp. Och han fick så mycket mer än han hade hoppats på.

Efter terrordådet i Stockholm den 7:e april hyllas den svenska polisen för sin hjälteinsats.

Även på andra sidan Atlanten får poliskåren ta emot hyllningar för sin insats, även om det i det här fallet är mer på individnivå.

Polisen i staden Rome utanför New York lärde nyligen känna hemlösa Bobby, som levde ett svårt liv på gatan.

Bildkälla: Facebook

Bobby frågade poliserna om de kunde hjälpa honom att få håret klippt och ta ett bad, vilket han verkligen längtade efter. Men polisen gjorde mer än så för honom, vilket även danska Metro Xpress har skrivit om.

De klippte hans hår, ordnade med ett ordentligt bad och såg dessutom till att han fick en ordentlig uppsättning med nya kläder och skor som hade donerats till polisen.

Efter polisernas omsorg lämnade Bobby polisstationen som en helt ny människa och var enligt polisen väldigt tacksam för hjälpen.

City of Rome New York Police Department delade med sig av sin dag med Bobby på sin Facebooksida. Där har inlägget på kort tid fått stor spridning över hela världen, med över 20 000 reaktioner och delningar från personer som hyllar deras medmänskliga insats.

Bildkälla: Facebook

I filmklippet längst upp i artikeln kan du ta del av Bobbys hjärtvärmande förvandling.

Här i Sverige startade Senada, 18, en insamling mitt i den kallaste vintern för hemlösa Rolf, vilket du kan läsa mer om här.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Brukar du hjälpa dina medmänniskor?